Foto: Javier Borrego / AFP / Profimedia

Košarkaši Barselone poraženi su od Baskonije u meču četvrtog kola španske ACB lige na svom parketu sa 93:89.

Barselona nije uspela da ponovi rezultat od pre nekoliko večeri kada je na gostovanju u Beogradu pobedila Crvenu zvezdu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kevin Panter nije uspeo da ponovi partiju koju je odigrao tada, pa je posle 26 poena protiv Zvezde, protiv Baskonije ubacio svega 12. Nikolas Laprovitola se povredio pred kraj utakmice i iznet je sa bolnom grimasom na licu.

Baskonija se smenjivala sa protivnikom u Palau blaugrani tokom prve četvrtine, Baskonija je u drugoj stekla prednost do sedam poena.

Tokom treće su gosti otišli i na deset poena viška, ali se Barsa vraćala u igru i na startu četvrtog perioda prišla na dva poseda minusa.

To nije bilo dovoljno, ekipa iz Vitorije je svejedno sačuvala prednost i upisala trijumf u meču sa više naleta i oscilacija.

Baskonija je bila bolja u šutu za dva, a Barselona je još jedanput sa 47,6 posto bila sjajna u šutu za tri.

Štaviše, kuriozitet je da je ovog puta Barsa bila bolja od protivnika u tom segmentu igre, pa je svejedno poražena, kao što je i Zvezda bila bolja od Katalonaca i izgubila je.

Najbolji je u poraženom timu bio Džabari Parker sa 19 oena, Čimezi Metu je imao 14, Džastin Anderson 12, koliko je imao i Panter.

Na drugoj strani se istakao Trent Forest sa 19 poena, Timoti Luvavu Kabaro je ubacio 18, a Čima Moneke 14, dok je Donta Hol ubacio 12 poena, a Usman Endiaje 11.

BONUS VIDEO: Kevin Panter, poeni za pobedu Barselone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar