Alen Smailagić Foto: TANJUG/MARKO ÐOKOVIC

Doskorašnji košarkaš Partizana, a sada igrač Žalgirisa, Alen Smailagić, progovorio je o odlasku iz tima crno-belih.

Smailagić je ovog leta napustio Partizan i prešao u Žalgiris, kod trenera Andree Trinkijerija, koji je takođe ranije radio u Partizanu.

Pročitajte još

Srpski centar je imao punudu da produži ugovor sa crno-belima. U međuvremenu se venčao, a onda je došla i ponuda Žalgirisa.

“Prvo što mi je trener rekao: ‘Čestitam na svabi. Samo upamti: Srećna žena, srećan život’. Supruga se tada šalila: ‘Potpiši odmah, već ga obožavam!’ Ali kad sam stavio sve na papir, dobio sve u smislu takmičarskog karaktera ekipe…. Odlično mi je ovde. Kaunas je grad košarke. Svi vole košarki, svi je žive ovde. Vidim da su ulaznice već skoro rasprodate. Ljudi se tuku za njih, moraju da ih rezervišu mesec dana unapred. Obožavam to! Volim ljude koji vole košarku. Mislim da ću uživati ovde”, rekao je Smailagić.

Otkrio je zašto je napustio Srbiju i prešao da igra košarku u Litvaniji.

“Nije to bila odluka, jednostavno bolja prilika da igram košarku. U Srbiji se dešavaju neke stvari o kojima ne bih hteo da govorim. Nisam hteo da budem okružen takvom energijom. Partizan kao klub je sjajan, trener je sjajan. Željko Obradović mi je kao otac, kao strogi otac doduše. Ali neke stvari koje su se dešavale u zemlji, nisam hteo da budem deo toga. Ne želim ni sa kim da se bijem. Samo želim da igram košarku i konačno uživam u njoj”, kazao je Smailagić za „Basket Njuz“, a preneo je i „Mocart sport“.

Rekao je da nije bilo problema u svlačionici.

“Nije to. Bili smo jedinstveni. Voleli smo jedni druge. Samo su se dešavale neke stvari koje su van naše kontrole. Čak i van trenerove kontrole. To je sve dolazilo sa strane, a neki od nas su se prvi put susreli s time. Teške odluke moraju da se donesu s vremena na vreme i to je to”.

Smailagić je pre Partizana nastupao u NBA ligi, za ekipu Golden Stejt Voriorsa. Dvadesetčetvorogodišni centar je bio deo ove ekipe od 2019. do 2021. godine. Potom je usledio prelazak u Partizan, gde se zadržao tri godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare