Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ozbiljan novčani impuls za crveno-bele.

Kosta Nedeljković, mladi fudbaler Crvene zvezde, nastaviće karijeru kao fudbaler Aston Vile, a Nova.rs vam donosi detalje transfera.

Nedeljkovića je Aston Vila platila Zvezdi devet miliona evra, a to nije sve što bi crveno-beli mogli da inkasiraju.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, u ugovor je uključena i klauzula od 15 posto procenata od naredne prodaje, pa bi u kasu tima sa Marakane moglo da „kane“ još nekoliko miliona. Na primer, ukoliko bi Nedeljković naredni transfer ostvario po ceni od deset miliona, Zvezda bi dobila milion i po. Ipak, kako je malo verovatno da bi Aston Vila pristala da zaradi samo milion, već će u Birmingemu za Nedeljkovića, ako stvari krenu kako žele, tražiti bar tri ili četiri puta više, Zvezda bi veoma lako mogla da duplira dobitak od Nedeljkovića.

Podsećamo, Nedeljković je prvi meč za Zvezdu odigrao u Superligi Srbije protiv Napretka iz Kruševca (4:0), a od tog susreta u timu je bio na 18 susreta – 12 u Superligi Srbije, četiri u Ligi šampiona i dva u Kupu Srbije, za to vreme zabeleživši jednu asistenciju.

A da stvar bude još bolja po crveno-bele, postignut je dogovor sa Aston Vilom da Nedeljković ostane u Zvezdi do kraja sezone, pa Vladan Milojević neće morati da brine za poziciju desnog beka u narednih šest meseci.

Ovo je ujedno najveći transfer Zvezde još od Nemanje Radonjića, koji je u Olimpik iz Marselja 2018. godine otišao za 12 miliona.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar