Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je novo pojačanje i potvrdio je saradnju sa golmanom Markom Ilićem.

Ilić će u ekipi Vladana Milojevića zadužiti dres sa brojem 1 na leđima, a potpisao je ugovor na tri godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Počastvovan sam što sam deo ovakvog kluba, a ujedno i uzbuđen. Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili na realizaciji mog transfera u Zvezdu. Mislim da sam išao zaobilaznim putem. Bio sam u Voždovcu nekoliko godina, zatim sam otišao u Belgiju, a nakon toga u MLS, dok sam pre dolaska u Zvezdu bio na pozajmici u Norveškoj. Smatram da sam relativno mlad za golmana, ali već sad imam veliko internacionalno iskustvo. Iako sam u Zvezdu došao zaobilaznim putem, sve prethodno me je dovelo do ovog trenutka i zaista sam presrećan zbog toga“, rekao je Ilić za sajt kluba.

Posebno ističe da će mu značiti iskustvo, koje je 26-godišnji Novosađanin, ponikao u Vojvodini, sticao tokom boravka u Belgiji.

Igrao je za Vojvodinu, Proleter, Voždovac, Kortrajk, Kolorado i Sarpsborg, pre nego što je pojačao Zvezdu.

„Nisam imao priliku da pričam sa saigračima, neke od njih znam, na primer Mirka Ivanića iz dana kada sam bio u Vojvodini, siguran sam da će mi pomoći da se prilagodim što pre“, kaže Ilić.

MItar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde kaže da poznaje Marka Ilića iz mlađih selekcija reprezentacije Srbije.

„U najboljim golmanskim godinama dolazi u naš klub. Crvena zvezda je uvek imala dobre golmane i to ne samo jednog, nego više njih. U poslednjih sedam ili osam godina imali smo Borjana i Popovića, sada imamo Glazera i dolazi Marko Ilić, koji će pojačati konkurenciju i biti sigurnost našeg tima u budućnosti. Svi golmani su ovde napredovali. Imamo odličnog trenera – Dušana Gašića, koji je razvio mnoge golmana, a verujem da će i Marko Ilić kroz treninge sa njim napredovati i biti uzdanica Crvene zvezde. Uvek sam ponosan kada dobri igrači dolaze u Crvenu zvezdu, a drago mi je da je i Marko ponosan“, istakao je Mrkela.

BONUS VIDEO: Nova.rs u Berlinu pred finale Evra: Španci i Englezi prave šou

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar