Foto: Starsport

Selektor je poručio da je pročitao naslov i da mu se to nije dopalo.

Dragan Stojković Piksi je prilikom gostovanja na televiziji K1 pokušao da bira reči, ali je onda na momente (ne)namerno bio grub.

PROČITAJTE JOŠ

Osvrnuo se najviše na komentare koje su prethodnih dana izneli Nemanja Vidić i Rade Bogdanović, proslavljeni srpski fudbaleri. Tvrdi da je neistina ono što tvrdi Vidić da su Piksi i stručni štabovi reprezentativnih selekcija primili 16 miliona evra (iako to stoji u zvaničnim papirima). Navodi, da to nije istina, ali nije odgovorio tačno koliko su mu zapravo primanja. Sve vreme je ponavljao da je sve transparentno…

„Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu. Došao sam do podatka da je u zadnje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje“, rekao je Vidić u intervjuu za NIN.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ubrzo je reagovao i Stojković i to po drugi put nakon što je pre nekoliko dana o tome već govorio. Nije želeo da tu stavi tačku.

„Ovaj komentar koji je dao nije ozbiljan. Nisam zaradio 16 miliona evra za dve godine, iako bih voleo, jer bih tada bio zaista bogat. To je ogroman novac za Srbiju, možda bi bilo prihvatljivo da govorimo o Saudijskoj Arabiji, ali za našu zemlju to nije realan iznos. Kada sam se vratio iz Hamburga sa žreba, obećao sam da ću odgovoriti na ove neosnovane tvrdnje koje sam video u naslovu. Iznošenje ovako netačnih informacija nije prikladno, posebno od nekog ko pretenduje da bude prvi čovek fudbala. Takvim stvarima ne treba pristupati na taj način“, poručio je Stojković.

Zatim je bio još oštriji, a govorio je o trenutku tih navoda, ne o tačnim ciframa.

„Bio sam iznenađen naslovom i smatram da je to bio bezobrazluk koji nije smeo sebi da dozvoli. Izbor trenutka za ovako nešto je bio jako loš, pred žreb i ceremoniju, izlaziti sa netačnim informacijama je potpuno pogrešno. Vidića sam obožavao kao igrača, zbog toga me iznenadilo što je izneo ovakve informacije i na neki način dezavuisao javnost, baveći se mojom platom. Time je pokazao veliko nepoštovanje. Ovo je prvi put da se neko bavi platom selektora, a moja satisfakcija leži u rezultatima koje postižemo na terenu.“

Foto: Printscreen/Tviter: rikardons

Zatim ga je voditeljka upitala da prokomentariše navode Radeta Bogdanovića da ima mesečnu platu od 120.000 evra. Stojković je začuđeno pitao.

„Ko je taj?“

Zatim mu je predočeno da je to čovek koji na RTS redovno analizira mečeve reprezentacije Srbije.

„Nisam nikad gledao, ali svako mora da snosi odgovornost za ono što je rekao. Čak i Nemanja Vidić, kog sam obožavao kao igrača. Nigde na svetu nisam video da neko izađe i priča ko koliku ima platu od trenera. Da li je to malo ili je to mnogo, to je drugo pitanje“, istakao je Stojković.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi posle meča protiv Bugarske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar