Foto: Screenshot Youtube SportsBD Tube

Nije slučajno Maroko bio četvrti na Svetskom prvenstvu, iako su im mnogi to spočitavali.

Najuspešnija afrička selekcija u istoriji srušila je u prvom prijateljskom meču posle Mundijala Brazil sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Uspeh u Dohi nije bio ni najmanje slučajan, pa su izabranici Valida Regraguija nastavili da pokazuju sjajne igre kojima su kupili srca ljubitelja fudbala.

Marokanci su poveli u 29. minutu susreta kada je Sofijan Bufal relativno lako prevario Vevertona nakon sjajnog udarca.

Na kraju poluvremena je došlo do nešto više tenzije, pa su Marokanci dobili dva žuta kartona. Ipak, dobro su znali šta bi trebalo da urade.

Sve se odjednom zakomplikovalo kada je Bono napravio grešku koja mu nije svojstvena. Šutirao je Rodrigo iz daljine, delovalo je da je čuvar mreže uhvatio tu loptu, a onda je usledio hladan tuš za više od 60.000 navijača koji su napravili unikatnu atmosferu.

Lopta mu se promuvala ispod tela i ušla u mrežu. U 67. minutu je na semaforu pisalo 1:1.

Ipak, Marokanci nisu odustali, pa je Abdelhamid Sabiri odlično pogodio nakon što se snašao u kaznenom prostoru i raketom je postigao gol za 2:1. Marokanci su nakon pogotka odlučili i da se poklone navijačima, te su pokazali da zaista imaju fantastičan odnos sa simpatizerima. To je bio jedan od razloga velikog uspeha, a zanimljivo je i da su znali da plešu sa majkama posle pobeda.

Ovog puta je čitav stadion bio u crvenim i belim bojama, ispisano je bilo ime države preko čitave jedne tribine, a u čelu lav sa krunom u ratničkom odelu.

U pitanju je „barbarski lav“ ili „severnoafrički lav“ koji je živeo u planinama i pustinjama. Ipak, istrebljen je krivolovom. Fosili koji su pronađeni su stari i po 110.000 godina.

BONUS VIDEO Prvi trening reprezentacije Srbije posle poraza od Brazila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar