Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic)

Vels je šokirao Hrvatsku u 93. minutu susreta i postigao gol za 1:1 na "Poljudu".

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nisu počele onako kako su se u Hrvatskoj nadali, a prvi neuspeh doveo je do mnogo podela, ali i svađa unutar reprezentacije.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatska je bila dobra, ali je jedino imala problem sa realizacijom. Taj problem ju je skupo koštao, ali se najviše govorilo o situaciji u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Andrej Kramarić je oduzeo loptu rivalima, a onda je odlučio da sam šutira umesto da asistira Ivanu Perišiću koji bi onda bio potpuno sam.

Ipak, prepun samopouzdanja jer je već postigao gol na meču Kramarić je odlučio da sam šutira i promašio je.

To je navelo Perišića da ga počasti psovkama

„“Idi u k****, j******“.

Nije se to dopalo ni selektoru Zlatku Daliću koji je još jednom bio oštar prema svojim igračima.

„Da je Kramarić dodao loptu, Perišić bi išao sam na gol. Nekad igrači ne reaguju onako kako mi želimo, kad zabiješ gol, to je okej, ali kada zbog toga prospeš bodove… Moramo ispoštovati jedni druge, to je bila sjajna situacija za gol, nismo odigrali i kažnjeni smo. Moraš poštovati saigrača, to mi radimo u većini slučajeva, ali sada nismo“, rekao je Dalić.

Navijači su osuđivali i Kramarića zbog sebičnosti, ali i Perišića zbog izliva besa.

Najsmireniji od svih bio je Luka Modrić. Kapiten Hrvatske je i ovog puta pokušao da bude glas razuma.

„Zaslužili smo pobedu, ali takav je fudbal. Nismo iskoristili svoje prilike, pogotovo u prvom poluvremenu, i vratilo nam se na loš način. Ali nema veze, idemo dalje. Dosta mlako, mlitavo smo ušli u drugo poluvreme. Dosta mlako, mlitavo ušli u drugo poluvrijeme. Grešili smo u dodavanjima, imali smo puno olako izgubljenih lopti. Oni nam nisu stvarali pritisak. Prelagano smo im davali te aute kojima su stvorili jedine opasnosti, pogotovo s desne strane. Teško je izgubiti dva vrlo važna boda, a zaslužili smo da pobedimo“, poručio je Modrić.

Pokušali su da ga vrate na sukob Kramarića i Perišića, ali…

„Ne treba se vraćati na tu situaciju. Ponavljam, trebali smo utakmicu da rešimo u prvom poluvremenu, imali smo dovoljno šansi. Nažalost nismo i oni su nam iz ko zna koji put ubačenog auta zabili gol. Opet prekid, nažalost, ali što je tu je. Moramo analizirati i okrenuti se Turskoj“, završio je Modrić.

BONUS VIDEO Neviđena ludnica: Srbi i Hrvati skaču i zajedno pevaju Koktel ljubavi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar