Foto: Printscreen Twitter / Felipe Ramos Rizo

Meksički sudija Fernando Ernandez udario je kolenom fudbalera Lukasa Romera posle zahteva da pogleda VAR tehnologiju.

Meksički fudbalski savez će istražiti ovaj bizaran slučaj, a u međuvremenu je Ernandez kažnjen sa 12 utakmica suspenzije.

PROČITAJTE JOŠ:

On je igrača Leona tokom prvenstvene utakmice udario u međunožje pošto su se vezista i saigrači požalili na jednu od odluka.

Klub Amerika je dao kontroverzan gol za izjednačenje u meču Lige MX, Ernandez je dao žuti karton Romerovom saigraču i onda podigao koleno, a Romero se srušio na teren.

Fudbalski autoriteti u Meksiku su se kasnije oglasili saopštenjem u kom kažu da je Disciplinska komisija odredila 12 utakmica kazne jer je sudija prekršio član 30 paragraf G disciplinskog pravilnika time što se nasilno poneo prema fudbaleru.

Poređenja radi, u Engleskoj se za postupak Aleksandra Mitrovića traži kazna stroža od osam utakmica, iako je njegov postupak prema sudiji, dakle u suprotnom smeru, bio daleko blaži.

Mitrović je na meču Fulama i Mančester junajteda ušao u konflikt sa sudijom Krisom Kavanom koga je gurnuo rukom, ali ne istim intenzitetom i na način na koji se to desilo u meču Klub Amerike i Leona, u kom su oba trenera Nikolas Larkamon i Fernando Ortiz isključeni posle sukoba i desetominutnog haosa u drugom poluvremenu utakmice.

BONUS VIDEO: Kad vam protivnik grubim startom pocepa i čarapu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar