Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Nemanja Vidić je dobio jasan signal iz UEFA.

U ime UEFA se na Izbornoj sednici skupštine FSS oglasio Luka Nikola i on je imao jasnu poruku za Nemanju Vidića, koji je povukao kandidaturu za predsednika, ali i Dragana Džajića koji će uskoro i zvanično postati predsednik FSS.

PROČITAJTE JOŠ

„Dragi delegati, predstavnici FIFA, kolege. Drago mi je što se vraćam u drugačijim okolnostima. Pozdravljam srpsku fudbalski javnost. Drago mi je što još jednom ovde u ime UEFA boravim i što prisustvujem još jednoj izbornoj skupštini. Ovo je nešto što smo počeli 2021. ključni koraci su urađeni da se unapredi, ovaj događaj će unaprediti duži period. Koraci su urađeni ka unapređenju upravljanja fudbalskom zajednicom. Sada imamo okvir koji počiva na okvirima poput demokratije, odvajanja hrana vlasti, provere i balansa. Krenuli smo od najnižeg nivoa hijerarhije u fudbalu i došli do ovde. Pošteno je reći da je bilo prepreka. Voleo bih da čestitam na doprinosu Bjekovića i Šurbatovića i celom savezu koji su prošli i neke turbulentne vode u protekle dve godine. Sadašnji okvir zaštitite i vodite savez u dalje reforme na svim nivoima i u svim oblastima“, počeo je predstavnik UEFA.

Zatim je imao poruku za Vidića i Džajića.

„Dve legende do juče su se kandidovale, ne samo srpskog nego i evropskog fudbala i čestitao bih Nemanji Vidiću na kampanji. Nema sumnje da mora da nastavi da doprinosi razvoju fudbala u svojoj zemlji. Istovremeno želim da poželim najbolje Džajiću i njegovom celom timu i verujem da će kao nekada legendarni igrač i rukovodilac sigurnim rukama voditi ovdašnji fudbal. Možete da računate na podršku UEFA. Želim vam dobru skupštinu i sreću timu Dragana Stojkovića, nadamo se da će Srbija igrati na Evru“, Luka Nikola.

BONUS VIDEO Srpski navijači pred Kamerun

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar