Helikopter Višaj Šrivadanapraba
Foto: Graham Chadwick / dmg media / Profimedia

Šest osoba je uhapšeno u Beogradu ove srede zbog sumnje da su pljačkali po Velikoj Britaniji i tako stigli do 26 miliona funti, koje su onda u prestonici Srbije ulagali u nekretnine.

Među ljudima koje je klan opljačkao bio je Višaj Šrivadanapraba, bivši vlasnik Lestera, koji je poginuo u nesreći. Njegov helikopter se nedugo nakon uzletanja sa „King Pauer“ stadiona srušio i tako je čuveni „Šef“ („The Boss“) preminuo na licu mesta.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku smrti je bio „težak oko 4,9 milijardi dolara i bio jedan od najuticajnijih ljudi u engleskom fudbalu.

Nesreća se desila 27. oktobra nakon meča Lestera i Vest hema, letelica je napustila vazdušni prostor stadiona i onda je došlo do mehaničkog kvara.

Poginule su tada uz Višaja još četiri osobe. Došlo je do kvara veze između papučica u kokpitu i rotora u repu helikoptera, pa je pilot izgubio kontrolu.

„Na snimcima mobilnih telefona vidi se da se helikopter vrteo bez kontrole pre nego što je pao. Postojale su minimalne šanse da neko za to vreme izadje iz letelice. Istraga o uzroku pada se nastavlja“, naveo je jedan od policajaca koji je zahtevao da ostane anoniman..

Višaj je jedna od najvoljenijih figura u Lesteru, pa je dobio i spomenik ispred stadiona. Na njegovoj sahrani je bila i kraljevska porodica, pa su venac položili Vilijam i Kejt Midlton.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare