Foto: Starsport

Zajednica Superlige i Prve lige Srbije doneće u ponedeljak zvaničnu odluku da u narednoj sezoni svi klubovi moraju da imaju najmanje dva srpska igrača mlađa od 22 godine u startnoj postavi.

Prošlog meseca klubovi su glasali za ovaj predlog i podržali su ga svi osim Partizana koji je želeo da još ove sezone ostane pravilo o jednom bonus igraču.

PROČITAJTE JOŠ:

To pravilo je postojalo prethodnih nekoliko sezona u kojima je Crvena zvezda osvajala titule šampiona države. Crno-beli su hteli da se to pravilo primeni od sezone 2025/2026.

Pošto je apsolutna većina prihvatila predlog, u ponedeljak će i formalno biti ozvaničeno da će u startnoj postavi svaki klub morati da ima dva srpska fudbalera mlađa od 22 godine, odnosno rođena 1. januara 2002. godine i ranije.

Sezona u Superligi počinje 20. jula, titulu brani Crvena zvezda, a u takmičenju će debitovati Tekstilac iz Odžaka i Jedinstvo iz Uba.

Zvezda se u prvom kolu sastaje upravo sa novim superligašem, ekipom Jedinstva. Partizan, drugoplasirani tim iz prošle sezone, ovu novu počinje iz Kruševca gde gostuje Napretku, takođe 20. jula.

Klub iz Humske se pred ozvaničenje novog pravila pobunio i oglasio saopštenjem, tvrdeći da se takve stvari ne menjaju 10 dana pre početka sezone.

BONUS VIDEO: Atmosfera u Nemačkoj pre prvog meča četvrtfinala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar