Stefan Bajčetić Foto: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

Stefan Bajčetić, 19-godišnji fudbaler Liverpula, mogao bi ovog leta da napusti engleski klub, javlja Fabricio Romano.

Već danima se vodi priča o tome gde će Bajčetić otići pred kraj prelaznog roka, a najpoznatiji fudbalski insajder piše da je Salcbrug najbliži tome da dovede Stefana u svoje redove.

Bajčetić je od 2013. do 2020. godine bio u Selti, gde je praktično odrastao, a onda ga je Liverpul doveo i pod vođstvom Jirgena Klopa mladi fudbaler srpskog porekla je dobio šansu.

PROČITAJTE JOŠ:

Igrao je Bačetić i za U18, U21 i U23 ekipe Liverpula, a dobio je šansu i u prvom timu, za koji je odigrao ukupno 12 utakmica i za to vreme stigao je da postigne jedan gol.

Propustio je Bajčetić skoro celu prošlu sezonu zbog povrede aduktora, a kako je Jirgen Klop napustio „Enfild“, promenila se i situacija oko mladog veznog fudbalera.

Pod komandom Arnea Slota odigrao je tek 88 minuta u četiri pripremne utakmice, dok u Premijer ligi još uvek nije dobio priliku, pa je izvesno da će uslediti pozajmica.

Salcburg je sada u poslednjoj fazi pregovora sa Bajčetićem, trener Pep Lijnders želi Stefana u svom timu, ali konkurencija i dalje postoji.

Naime, Selta je takođe zainteresovana, a u priči su još neki španski i engleski klubovi. Transfer rok u Primeri je do 31. avgusta, ali je u ovom trenutku izvesnije da ćemo Bajčetića gledati u dresu Salcburga do kraja sezona.

Prelazak u Salcburg mogao bi da bude odličan potez za Bajčetića, pošto su u tom timu Aleksa Terzić i Petar Ratkov, pa mu verovatno ne bi trebalo mnogo vremena da se prilagodi novim saigračima i kompletnom ambijentu.

Stefan Bajčetić još uvek nije odlučio za koju će reprezentaciju nastupati, a za njega se najviše bore Srbija i Španija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar