Foto: EPA-EFE/MARIO TADDEO

Sjajan vikend imali su reprezentativci Srbije u svojim klubovima, a blistao je Dušan Vlahović, napadač Fjorentine koji je u Seriji A oborio rekord star 57 godina. Golove su postigli i Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić, dok Filip Mladenović igra u životnoj formi.

U petak su na evropskim terenima bila samo dvojica naših reprezentativaca. Sergej Milinković-Savić vodio je Lacio do pobede u meču sa Krotoneom (3:2), poslovođa rimskog kluba je vodećim golom najavio trijumf.

PROČITAJTE JOŠ

Rems je u 29. kolu Lige 1 bio na pragu iznenađenja i velike pobede na svom terenu u susretu sa favorizovanim Lionom, koji se bori za titulu. Predrag Rajković je fenomenalno branio i čuvao minimalno vođstvo svog kluba, ali su favorizovani gosti u nadoknadi uspeli da izvuku bod – 1:1.

Ipak, ekipa srpskog golmana i peti meč zaredom ostala je neporažena u francuskom prvenstvu, od čega je zabeležila četiri remija. U nedelju na terenima Lige 1 bili su Mihailo Ristić u dresu Monpeljea na gostovanju Nimu (1:1) i Stefan Mitrović u Renu gde je njegov Strazbur poražen minimalnim rezultatom (1:0).

Subotu je bez premca obeležio fantastični Dušan Vlahović. Mladi napadač postigao je tri gola za poluvreme u pobedi Fjorentine na gostovanju Beneventu (1:4).

Bivši fudbaler Partizana je tako postao prvi igrač Fjorentine posle 57 godina koji je u Seriji A postigao het-trik u prvom poluvremenu! Standardno dobru partiju pružio je Nikola Milenković.

Foto: Instagram/vlahovicdusan

U Seriji A međusobni duel imali su Filip Đuričić i Darko Lazović, obojica su pružila veoma dobre partije i upisali su se u strelce.

Lazović je pored gola imao i asistenciju, i odigrao je ceo meč, mladi reprezentativac Ivan Ilić ostao je na klupi, a na kraju je Sasuolo bio bolji od Verone (3:2). Đuričić je za pobednika na terenu bio do 67. minuta.

Težak ispit u Kalču imao je u nedelju Saša Lukić (odigrao ceo meč) sa Torinom, i poraženi su od lidera Intera sa 1:2. S druge strane, na klupi je ostao Aleksandar Kolarov.

U Poljskoj je sa sjajnim partijama nastavio Filip Mladenović! Ofanzivni levi bek postigao je za Legiju dva gola protiv Varte (3:2), ponovo je zabeležio i asistenciju, i definitivno igra fudbal života, a njegova ekipa ide ka tituli.

U Bundesligi od naših reprezentativaca igrao je Miloš Veljković od 76. minuta, a njegov Veder poražen je kod kuće od Bajerna 1:3.

Matija Nastasić je zbog povrede propustio debakl Šalkea na gostovanju Volfsburgu (5:0), a Nemanja Radonjić nije bio u protokolu Herte koja je izgubila u Dortmundu 2:0.
Istim rezultatom izgubio je i Hofenhajm u Štutgartu, a gosti su bili lišeni pomoći povređenog Mijata Gaćinovića.

Ajntraht je odoleo u Lajpcigu (1:1), Filip Kostić je kao starter odigrao celu uktamicu, dok je Luka Jović šansu dobio od 72. minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Na Ostrvu je Fulam u 28. kolu Premijer lige dočekao Mančester siti (0:3), a Aleksandar Mitrović je igrao od 63. minuta za poraženog domaćina.

U La Ligi je 27. kolo otvoreno lokalnim derbijem u Valensiji, Levante je kao domaćin slavio 1:0 protiv Valensije za koju zbog žutih kartona nije igrao novopečeni reprezentativac Uroš Račić.

Hetafe je remizirao bez pogodaka sa Atletikom iz Madrida, a Nemanja Maksimović je proveo sve vreme na terenu u dresu domaćeg tima.

Marko Dmitrović i pored dobrih odbrana nije mogao da spreči poraz Eibara od Viljareala (1:3). U gradskom derbiju Sevilja je bila bolja od Betisa (1:0), a Nemanja Gudelj je za pobednika igrao od 79. minuta.

Ajaks je sa kapitenom Dušanom Tadićem i njegovom novom, 19. asistencijom, nastavio dominaciju u holandskom šampionatu. Tim iz Amsterdama ostvario je rutinsku pobedu na gostovanju Cvoleu (2:0), a štoper Fejenorda Uroš Spajić bio je svih 90 minuta akter derbija sa PSV u Ajndhovenu (1:1).

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

PAOK je sa Andrijom Živkovićem u timu izgubio u Atini od Panatinaikosa (2:1) u derbiju 26. kola grčkog prvenstva. Isto se proveo i AEK, pošto je poražen od Volosa takođe u gostima (1:0), a Nenad Krstičić odigrao je ceo meč za crno-žute.

Startnu minutažu imao je ponovo Đorđe Despotović koji se sa Rubinom iz Kazanja nalazi u dobroj formi, a seriju uspešnih rezultata nastavili su na gostovanju UEFA (0:3). Srpski reprezentativni napadač bio je na terenu do 82. minuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar