Foto: EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Fudbaleri Lacija savladali su Krotone u meču 27. kola italijanske Serije A, a prvi gol na meču postigao je Sergej Milinković-Savić.

Domaćin je u utakmicu ušao kao veliki favorit, pošto Krotone zauzima začelje tabele, i od gotovo prvog minuta pokazali su da žele do tri boda.

PROČITAJTE JOŠ...

Mogli su do prednosti preko Ćira Imobilea nakon devet minuta igre, ali je njegov šut uspeo da zaustavi čuvar mreže gostiju iz Kalabrije.

Ipak, spasa nije bilo pet minuta kasnije, kada je na scenu stupio reprezentativac Srbije.

Milinković-Savić je u 14. minutu centaršut Stefana Radua lepim poluvolejem sproveo u mrežu i doneo Lacijalima vođstvo.

No, radost je izbledela petnaest minuta kasnije, pošto je u 29. minutu Simi odličnim soloprodorom sam sebi izgradio priliku koju je krunisao lepom realizacijom i doneo svojoj ekipi izjednačenje.

U 35. minutu nakon jednog duela u kaznenom prostoru igrači Krotonea su tražili penal, ali nije on nije dosuđen, da bi Luis Alberto u 39. iskoristio odličan pas i zatresao mrežu rivala za 2:1.

Penala nije bilo u 35, ali jeste u 50. minutu kada je Fares napravio faul u kaznenom prostoru „nebeskoplavih“, Antonio Rapuano polazao na belu tačku, a Simi drugim golom na meču doneo drugo izjednačenje.

Mogao je Sergej u dva navrata da donese trijumf svom timu, ali je promašio šut glavom, a potom loše završio akciju tokom koje je ostao sam ispred golmana Kordaza. Ipak, u 84. minutu Kaisedo je uspeo da iz kaznenog prostora postigne.

SERIJA A, 27. kolo

Petak

Lacio – Krotone 3:2 (2:1)

(Milinković Savić 14, Luis Alberto 39, Kaisedo 84 – Simi 29, 50. penal)

20.45 Atalanta – Specija

Subota

15.00 Sasuolo – Verona

18.00 Benevento – Fjorentina

20.45 Đenova – Udineze

Nedelja

12.30 Bolonja – Sampdorija

15.00 Parma – Roma

15.00 Torino – Inter

18.00 Kaljari – Juventus

20.45 Milan – Napoli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar