Foto:EPA/SRDJAN SUKI; EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA; EPA/ARMANDO BABANI ;

Uroš Đurđević je poslednji u nizu srpskih fudbalera koji su odlučili da umesto dresa "orlova" brane boje neke druge selekcije. Idealna postava ovog tima zaista čini jedan vrhunski tim.

Selektori Srbije nisu pozivali ili nisu uspeli da privole određene igrače da obuku dres sa nacionalnim grbom. Taj trend postoji godinama unazad, pa su neki odigrali tek po jednu utakmicu za selekciju koju su odabrali umesto da na grudima nose grb Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Ovako bi izgledala verovatno najbolja startna postava od igrača koji su poneli dresove drugih nacionalnih selekcija:

Borjan, Stojković, Vranješ, Dragović, Marušić, Krunić, Ivanić, Marin, Krkić, Đurđević, Arnautović.

Odličan tim, a verovatno bi neki od njih imali mesta i u startnoj postavi ili barem na spisku novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, da se godinama nisu dešavali propusti i puštanje igrača.

Čak četiri igrača iz startne postave odlučilo je da obuče dres Crne Gore, dvojica brane boje Bosne i Hercegovine, dvojica nastupaju za Austriju, dok ima tu bivših i sadašnjih reprezentativaca Kanade, Španije i Nemačke.

Javnost je najduže žalila za Bojanom Krkićem koji je trebalo da postane novi Mesi.

Momak rođen u Linjoli (Španija), odlučio je obuče dres „crvene furije“ i verovatno se ozbiljno pokajao.

Za Španiju je odigrao samo 25 minuta! Sa 18 godina mu je Visente del Boske ukazao šansu i tako zauvek njega obezbedio kao reprezentativca ove zemlje.

Foto: EPA/RONALD WITTEK

Najuspešniji je svakako Marko Marin koji je sa Nemačkom 2010. godine osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, za nacionalni tim je odigrao 16 mečeva i postigao jedan pogodak.

Poslednji put je bivši igrač Verdera, Čelsija i Crvene zvezde odigrao meč za nacionalni tim daleke 2010. godine protiv Švedske (0:0). Na SP u Južnoj Africi odigrao je 20 minuta protiv Srbije kada je naša selekcija slavila sa 1:0.

Iako je Srbija godinama unazad imala dobra rešenja na poziciji golmana, konkurencija bi bila još žešća da je Milan Borjan odlučio da ne igra za Kanadu.

Sakupio je 49 nastupa za selekciju iz Severne Amerike, a poslednjih godina briljira u dresu Crvene zvezde.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Čak četvorica igrača su odlučila da igraju za Crnu Goru, a onda su dvojica zatvorili sebi vrata kada su u periodu dok je Ljubiša Tumbaković bio selektor odbila da igraju protiv tzv. Kosova.

Mirko Ivanić, koji blista u dresu Zvezde ove sezone, tako ukoliko se stvari ne promene više neće igrati ni za jednu reprezentaciju, baš kao i Filip Stojković.

Defanzivna linija Austrije godinama počiva na Aleksandru Dragoviću, kao stubu odbrane.

On se povezivao ovog leta i sa dolaskom u Zvezdu, a u napadu ove selekcije odlične partije imao je Marko Arnautović, koji je sakupio 87 nastupa za Austriju uz 26 golova.

Da li je došao trenutak da se ovakav trend prekine, da igrači kao nekada Neven Subotić ili Zdravko Kuzmanović biraju da igraju za otadžbinu, iako nisu ni rođeni u Srbiji… Za tako nešto su pre svega neophodni rezultati i vera u reprezentaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar