Filip Mladenović, Foto: Printscreen Youtube

Srpski fudbaler i reprezentativac Filip Mladenović postigao je dva gola u pobedi svoje Legije iz Varšave protiv Varte iz Poznanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Legija je slavila sa 3:2 ponajviše zahvaljujući snalažljivosti Mladenovića koji je upotpunio neverovatan dan za srpske igrače u evropskim ligama.

Posle pogodaka Dušana Vlahovića, Darka Lazovića i Filipa Đuričića u Italiji, Luke Milivojevića u Engleskoj, Mladenović je svoj prvi gol dana u Poljskoj postigao već u trećem minutu meča.

Legija je povela sa 1:0 kada je Filip dobio loptu u kaznenom prostoru sa leve strane iskosa i odatle je snažno i nisko pucao.

Pogodio je jednog od igrača Varte i lopta je skrenula i prevarila golmana ekipe iz Poznanja. Drugi gol je Mladenović dao po isteku sat vremena igre kada je glavom pokupio odbitak i ubacio loptu u mrežu za 3:1.

Za drugi gol Legije, koji je postigao Pavel Vsolek u 30. minutu Mladenović je asistirao, tako da je bio uključen u sva tri pogotka svog tima.

U 30. minutu je Mladenović fantastično sa levog krila pronašao saigrača centaršutem na drugu stativu. Golove za Vartu davali su Jan Gržejšik u 27. i Mateuš Kupčak u 79. minutu sa penala.

Legija se učvrstila na prvom mestu poljske Ekstraklase sa 45 bodova, sedam više od drugoplasiranog Pogona, dok je Varta na desetom mestu sa 26 bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar