Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ulazimo u finiš nacionalnih liga, a srpski reprezentativci, dvojica Dušana, Tadić i Vlahović blistali su u dresu Ajaksa odnosno Fjorentine.

Mogao je selektor Dragan Stojković Piksi da bude prilično zadovoljan partijama naših reprezentativaca u klubovima.

Uvod u vikend bio je meč Remsa i Marselja (1:3), pred golom domaćeg tima bio je Predrag Rajković, koji i pored nekoliko dobrih intervencija nije mogao da anulira greške odbrane.

PROČITAJTE JOŠ

Dan kasnije u Bundesligi, Ajntraht je gostovao Bajeru u Leverkuzenu, ali se u Frankfurt vratio poražen (3:1). Filip Kostić je bio starter, dok je Luka Jović ušao u 76. minutu.

Miloš Veljković je zbog povrede propustio poraz svog Verdera od 3:1 na gostovanju Union Berlinu, a iz istog razloga Mijat Gaćinović nije igrao za Hofenhajm u remiju sa Frajburgom 1:1.

U La Ligi na terenu je u subotu bio samo Uroš Račić u remiju (1:1) Valensije sa Alavesom.

Dan kasnije je Hetafe sa Nemanjom Maksimovićem (igrao do 88. minuta) ostvario veoma važnu pobedu u gostima protiv Uelve 2:0, a Sevilja Nemanje Gudelja (ušao od 86. minuta) umešala se u borbu za titulu posle pobede u meču sa Granadom 2:1.

Ekipa srpskog veziste je posle 33. kola četvrta sa 70 bodova, po jedan više imaju Real i Barselona (ima i meč manje), dok je lider Atletiko sa 73.

Nedelju su obeležili dvojica Dušana. Tadić je kao kapiten Ajaksa asistencijom kod prvog gola u derbiju sa AZ Alkmarom (2:0) najavio proslavu 35. titule.

dusan tadic asistencija ajaks az alkmar
Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

„Kopljanici“ su prvi na tabeli Eredivizije sa 76 bodova, 12 više od AZ, a do kraja prvenstva ima još četiri kola, što znači da je i 12 bodova još u igri. Tako će Tadić posle osvojenog Kupa uskoro podići i pehar namenjen šampionu Holandije.

Vlahović je sve oduševio „panenkom“ kojom je doneo bod Fjorentini u meču sa Juventusom (1:1). Odlično izdanje u Seriji A imao je Nikola Milenković protiv „stare dame“.

Solidne partije prikazali su Darko Lazović i Ivan Ilić (odigrali ceo meč) koji su sa Veronom gostovali Interu i pretrpeli minilana poraz 1:0. Filip Đuričić je zbog kartona preskočio pobedu Sasuola nad Sampdorijom istim rezultatom.

PROČITAJTE JOŠ

Na terenima Lige 1 bili su Mihailo Ristić u dresu Monpeljea na gostovanju Nici (3:1) i Stefan Mitrović koji je sa Strazburom dočekao Nant (1:2).

Legija u Poljakoj korača ka tituli, klub iz Varšave je sa standardnim Filipom Mladenovićem ostvario pobedu protiv Lehije u gostima 1:0. Rubina iz Kazanja je sa Đorđem Despotovićem u timu neočekivano poražen na svom terenu od Krasnodara (0:1) posle serije dobrih rezultata.

Nenad Krstičić je za AEK igrao od 70. minuta, ali je njegov tim poražen u atinskom derbiju od Olimpijakosa 2:0. U 32. kolu grčkog prvenstva, Andrija Živković je propustio remi bez golova svog PAOK i Panatinaikosa.

Ovog ponedeljka na terenu bi trebalo da se nađu Marko Dmitrović (Eibar – Real Sosijedad) i Sergej Milinković-Savić u derbiju između Lacija i Milana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar