Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN, Giuseppe Maffia / Alamy / Alamy / Profimedia, PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY / Alamy / Alamy / Profimedia

Slab učinak srpskih fudbalera u Evropi.

Srpski reprezentativci imali su relativno „tih“ vikend, ali se uglavnom svi nalaze u dobroj formi pred Mundijal u Kataru koji počinje 20. novembra.

PROČITAJTE JOŠ

Krenućemo od italijanske lige u kojoj se nalazi najviše srpskih internacionalaca.

Fudbaleri Juventusa pobedili su u gostima ekipu Lećea sa 1:0, u utakmici 12. kola italijanske Serije A, ali za „staru damu“ nije igrao Dušan Vlahović zbog povrede. Filip Kostić je odigrao 72. minuta, ali nije uspeo da zabeleži gol ili asistenciju.

Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP
Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP

Fudbaleri Fjorentine savladali su ekipu Specije na gostujućem terenu sa 2:1 u meču 12. kola Serije A, a gol je postigao Nikola Milenković u 12. minutu.

Ovo je prvi gol za Milenkovića u ovoj sezoni, a 14. u dresu Fjorentine. Srpski štoper je pogodio mrežu protivnika u Seriji A petu godinu zaredom.

Pored Milenkovića, utakmicu u startnoj postavi je započeo i Luka Jović, dok je Aleksa Terzić dobio šansu u 77. minutu sa klupe.

Nemanja Radonjić je ostao na klupi ekipe Torina, koja je pobedila Milan 2:1. Na golu Torina našao se i Vanja Milinković-Savić, koji je nije upisao odbranu, a Saša Lukić je odigrao svih 90 minuta, uz žuti karton.

Nemanja Matić je upisao asistenciju u pobedi Rome protiv Verone 3:1. Šansu da zaigra nije dobio Mile Svilar, dok su Darko Lazović i Ivan Ilić ostali van terena zbog povreda.

Od ostalih Srba u Italiji, niko se nije posebno isticao. Sergej Milinković-Savić je sa Lacijom izgubio 1:3 kod kuće od Salernitane, a dobio je žuti karton, Dimitrije Kamenović nije dobio šansu, iako je bio na klupi Lacija.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Filip Đuričić je odigrao 78 minuta za Sampdoriju u porazu od Intera 3:0, dok je Ivan Radovanović bio 90 minuta na terenu u pobedi Salernitane nad Lacijom 3:1.

Aleksandar Mitrović se ispromašivao protiv Evertona (0:0), ali „kolibari“ nisu nezadovoljni osvojenim bodom. Uputio je čak 10 udaraca ka protivničkom golu, što je najviše još udaraca bez postignutog gola u ovoj sezoni.

Milivojević je odigrao svih 90. minuta u pobedi Kristal Palasa nad Sautemptonom 1:0, i nosio je kapitensku traku.

U nemačkoj Bundesligi videli smo samo jednog Srbina na terenu. Miloš Veljković je odigrao svih 90. minuta za Verder u pobedi nad Hertom 1:0, dok se na terenu nisu našli Miloš Pantović i Erhan Mašović zbog povreda.

Dušan Tadić/Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ajaks nije igrao ovog vikenda, te je Dušan Tadić mogao da odmori, a i Strahinja Pavlović  je odmorio i nije igrao protiv Hartberga zbog crvenog kartona.

U španskoj Primeri se niko od Srba nije posebno radovao. Nemanja Gudelj je odigrao 90 minuta protiv Rajo Valjekana, bio je na poziciji štopera, ali je Sevilja poražena sa 1:0. Marko Dmitrović je takođe počeo meč, ali je umesto „klin-šita“ dobio žuti karton.

PROČITAJTE JOŠ

Srđan Babić se vratio u prvu postavu Almerije i to je odmah dalo rezultata, pošto je njegova ekipa savladala Seltu sa 3:1.

Van protokola je bio i Marko Milovanović, bivši mladi napadač Partizana, koji je povređen, pa nije mogao da pomogne Almeriji. Brašanac je presedeo ceo meč protiv Valjadolida u pobedi Osasune 2:0.

Predrag Rajković i Matija Nastasić su sa Majorkom remizirali protiv Espanjola (1:1). Srpski golman je 90 minuta bio na golu, dok Matija Nastasić nije ulazio u igru.

U Francuskoj na terenima su bili Komnen Andrić i Veljko Birmančević, ali nisu uspeli da upišu ni gol ni asistenciju.

BONUS VIDEO Tadić, Vlahović i Ilić posle velike pobede protiv Norveške

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar