NEnad Bjeković i Dragan Stojković Piksi
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dobili smo rasplet "čekalice" koja je u Staroj Pazovi trajala više od sat vremena.

Nenad Bjeković u ponedeljak nije izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije jer na Skupštinu nije došao dovoljan broj delegata.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako nije bilo kvoruma, Skupština je odložena za 24 sata, pa će biti održana u utorak u 14 sati.

Očekivalo se da će 31. oktobra biti posle godinu i po dana izabran i novi predsednik Saveza, ali kako saznajemo, taj izbor će sačekati do posle Mundijala u Kataru.

Sa UEFA, čiji je predstavnik Luka Nikola u Beogradu, dogovoreno je da se u utorak konstituiše Skupština i da se usvoji finansijski izveštaj, te da se verifikuju mandati.

Skupština bi nakon toga trebalo da se prekine bez izbora predsednika i članova Izvršnog odbora, iako je rečeno da će dnevni red biti isti kao i u utorak.

Dnevni red je imao 11 tačaka, od kojih su obrisane poslednje tri, gde spada i izbor članova nezavisnih tela FSS i izbor lica ovlašćenog za upis promene podataka – novih zastupnika FSS u registar udruženja i saveza u oblasti sporta.

Ostale tačke poput izveštaja o radu, usvajanje dnevnog reda, verifikacija mandata, izveštaj verifikacione komisije, izbor radnih tela Skupštine njeno otvaranje i razmatranje zapisnika sa sednice – ostaju.

Sledeća Skupština će biti održana u januaru, kada će biti izabrano rukovodstvo Saveza.

FSS već godinu i po dana nema „glavu“, pošto je još marta 2021. sa funkcije predsednika otišao Slaviša Kokeza.

Gotovo čitav taj period do danas Nenad Bjeković je bio u funkciji vršioca dužnosti, a na izborima kojih je trebalo da bude utorak bio je jedini kandidat.

Njegovoj kandidaturi su se protivili iz Crvene zvezde, ali i navijači kluba iz Ljutice Bogdana.

BONUS VIDEO Piksi izašao: Hoćete spisak da vam kažem?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar