Foto: Screenshot Twitter ESPN FC

Poznati sudija je ponovo u centru pažnje i ovog puta zbog greške.

Borusija iz Dortmunda tvrdi da je pokradena u osmini finala Lige šampiona protiv Čelsija. Nakon slavlja Nemaca u prvom meču sa 1:0 u Londonu, sada je golovima Sterlinga i Kaija Haverca Čelsi slavio sa 2:0.

Ipak, jedna situacija je izazvala pravu kontroverzu.

PROČITAJTE JOŠ

U 53. minutu je Ben Čilvel centrirao, a u kaznenom prostoru je lopta pogodila Marijusa Vulfa u ruku.

Sudija je svirao penal nakon VAR provere, a Haverc je iz prvog pokušaja pogodio stativu. Zatim je naredio da se jedanaesteraca proveri. Objasnio je da je to uradio jer je VAR pokazao da su prilikom izvođenja penala dva igrača Borusije prerano utrčala u kazneni prostor. Dosudio je novi penal.

Pucao je u istu stranu, gotovo identično. Ipak, snimak pokazuje da su prerano u kazneni prostor utrčala i trojica fudbalera Čelsija, od čega dvojica na istoj strani. Bilo je evidetno da to rade samo oni, a ne i rivali. Dok su sa leve strane utrčala pre vremena dva igrača Borusije, ali je ispred njih bio jedan iz Čelsija.

U pravilniku piše da ukoliko prestup napravi igrač tima koji napada, da se za rivala sudi indirekt. Ukoliko to urade i oni koji se brane i oni koji napadu penal se ponavlja. Isto važi i za slučaj da prestupi igrač ekipe koje se brani.

Makeli je izabrao drugu i treću soluciju. Hit je postala i objava Borusije u kojoj je pisalo „Šta, molim?“ verzalom (velikim slovima).

Ukoliko vam je poznato ime Dani Makeli niste se prevarili. To je čovek koji nije priznao gol Kristijanu Ronaldu u Beogradu, što je izazvalo svetsku polemiku. Tada je smatrao da je Stefan Mitrović izbacio loptu iz gola pre nego što je prošla gol liniju i to je izazvalo oduševljenje u publici, ali i svih kraj malih ekrana.

Za mnoge u Srbiji je ova situacija bila još slađa zbog činjenice da se čini da je lopta zapravo i ušla u gol.

Emre Džan, vezista Borusije, upravo je glavnog arbitra optužio za poraz.

„Sudija je kriv za naš poraz, nema tu šta da se priča. Svi su videli šta je uradio. Naravno, ko god iskreno želi da vidi. Sudija je bio bezobrazan prema nama. Ne razumem zašto je ponovio penal s obzirom na to da je prilikom njegovog izvođenja u našem kaznenom prostoru bilo nekoliko igrača Čelsija. Makeli je imao pogrešan odnos prema nama tokom cele utakmice, nismo zaslužili ovakav opraštaj od Lige šampiona“, rekao je Džan.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Portugal – Srbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar