Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Predsednik Olimpijskog komiteta Italije (Coni) Đovani Malago rekao je da su šanse "99 odsto" da će Serija A biti nastavljena 13. juna.

Klubovi su se vratili treninzima, Uprava lige navela je da Serija A može da počne 13. juna, ali to još nije odobrila Vlada.

Takmičenje u Seriji A prekinuto je 9. marta zbog pandemije koronavirusa, a većini klubova ostalo je da odigraju još 12 kola.

PROČITAJTE JOŠ

„Potrebna vam je kristalna kugla ako želite da razgovarate o šansama za završetak lige. Rizik je realan, ali glavni i jedini cilj Serije A je da se nastavi“, rekao je predsednik Coni Đovani Malago, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Juventus je prvi na tabeli sa bodom više od drugoplasiranog Lacija.

Kako bi se vratili takmičenju, klubovi Serije A moraju da poštuju medicinski protokol koji su odredili nadležni. Između ostalog, ekipe će redovno biti testirane na novi virus, a ako se dogodi da jedan član kluba bude zaražen cela ekipa će morati u karantin 15 dana i prekinuće se takmičenje.

Igračima je od 4. maja dozvoljeno da nastave individualne treninge u klupskim objektima, a ekipni treninzi mogu da počnu od ponedeljka.

Malago je rekao i da bi Vlada mogla da promeni svoj stav o karantinu cele ekipe u slučaju zaraženog igrača.

„Ne znam razlog za tu odluku (Ministarstva zdravlja), ali rečeno mi je da bi mogla biti preispitana“, naveo je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar