Katar, Qatar, FIFA, World Cup, Svetsko prvenstvo
Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Bandic

Tite veruje da njegov tim može da osvoji Svetsko prvenstvo u Kataru.

Brazil je osvojio pet titula na Mundijalima, a poslednju 2002. u Južnoj Koreji i Japanu.

PROČITAJTE JOŠ

„Plasirali smo se na Mundijal, a sada je vreme i da ga osvojimo. Velika su očekivanja, ali smo fokusirani na šampionski trofej“, rekao je Tite u intervjuu za britanksi „Gardijan“.

On je priznao da je često na meti kritika brazilskih navijača.

„Bili smo šampioni Južne Amerike 2019. Imamo najduži niz bez poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, postigli smo više golova od Argentine. Šta ljudi očekuju? Kvalifikacije za Mundijal u Južnoj Americi su teške“, dodao je selektor Brazila.

Tite je rekao da Nejmar nije jedina zvezda u reprezentaciji Brazila.

„Nejmar je sada okružen igračima koji takođe mogu da zablistaju i on sve to razume, jer on podstiče ekipu da još raste i to je njegova veličina. Nejmarova izjava o navodnom povlačenju iz reprezentacije Brazila je izvučena iz konteksta. Razgovarao sam sa svim igračima, uključujući i sa njim. Pričali smo o pripremi za utakmice. Javnost uvek očekuje mnogo od njega, ali nije on jedina zvezda. Tu su Vinisijus Žunior, Rafinja, Kazemiro, Fabinjo…“, zaključio je Tite.

Brazil će na Svetskom prvenstvu biti protivnik reprezentacije Srbije, sa kojom će igrati u prvom kolu grupe G u kojoj se nalaze još Švajcarska i Kamerun.

BONUS VIDEO Stojković posle remija sa Slovenijom: Savršeno prvo poluvreme, pa pad od pet minuta

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar