Foto: FSS

Došao je i taj dan - fudbaleri Srbije igraju protiv reprezentacije Škotske od 20.45, na stadionu "Rajko Mitić", za plasman na Evropsko prvenstvo.

Punih 20 godina ovdašnji ljubitelji fudbala čekaju da gledaju nacionalni tim na kontinentalnom šampionatu. I svi veruju da će nešto pre 23 sata (ili nešto kasnije ako dođe do produžetaka) moći da se raduju uspehu „orlova“.

Srbija igra na svom terenu, bez publike, protiv Škota koji ne mogu da se posmatraju kao nepremostiva prepreka.

Prenos samo na Nova S

Utakmica finala baraža, Srbija – Škotska, odigraće se u četvrtak 12. novembra, a prenos uživo možete da gledate samo na kanalu Nova S u 20.45.

Selektor Ljubiša Tumbaković izabraće 11 ratnika koji će od prvog minuta krenuti u boj za Evro sledećeg leta.

Gostovanje Norveškoj u Oslu jeste arhivirano, ali bi u velikoj meri moglo da posluži kao recept kako ostvariti dve decenije čekan trijumf.

Gotovo sigurno će „orlovi“ zaigrati u oprobanoj formaciji 3-4-2-1, a najviše problema oko sastava iskusnom stručnjaku zadavale su povrede, korona, zabrane… Ipak, igrači iz Italije su doputovali i pored svih konfuznih smernica i problema sa klubovima, pa će Tumbaković moći da računa na sve osim na Filipa Đuričića i Luku Milivojevića, za koga je na dan utakmice otkriveno da je pozitivan na Covid-19.

PROČITAJTE JOŠ Bogate premije – izbace Škote i Srbi dele bar 5 miliona evra

Foto: FSS

I golman Predrag Rajković je imao problema sa zatvorenim okom, ali deluje da će biti prvi izbor među stativama, ukoliko bude bio 100 odsto spreman. U suprotnom, mrežu će čuvati takođe sjajni Marko Dmitrović.

Ispred golmana Srbije trebalo bi da deluje trio kao u Oslu – Nikola Milenković (desno), Stefan Mitrović (u sredini) i Aleksandar Kolarov. Mnogo toga u odbrani će zavisiti od spremnosti kapitena, koji je kuburio sa povredom i zbog toga propustio poslednji meč Intera.

PROČITAJTE JOŠ

Kolarov je lider ove generacije i sigurno će učiniti sve da se nađe na terenu, i sa saigračima u poslednjoj liniji bude neprobojan bedem. U slučaju da se ne oporavi dovoljno, njegovo mesto levog štopera mogao bi da zauzme Uroš Spajić.

U centralnom delu sredine terena izvesno će biti tandem Nemanja Maksimović – Nemanja Gudelj. Nekoliko poslednjih utakmica su počeli „španski“ vezisti Hetafea i Sevilje, delovali su odlično i uigrano, znali da osujete većinu pokušaja rivala i odnesu prevagu u „centrali“.

Možda i najveća dilema je ko će delovati po levom boku. Opet – zbog zdravstvene situacije. Da je potpuno fit, nema sumnje da bi Filip Kostić bio starter, ovako su roviti i on i Mihailo Ristić, koji ga je vrlo dobro odmenio u Oslu. Zato nije isključeno i da fudbaleri Ajntrahta i Monpeljea podele minutažu na toj poziciji.

PROČITAJTE JOŠ Paunović za Nova.rs: “Orlovi” idu na Evro, ne sumnjam u njih

Zato je „zakucano“ da će celu desnu stranu pokrivati Darko Lazović, pošto blistao i u dresu reprezentacije, i u Veroni, pa nema sumnje da će biti i izbor Ljubiše Tumbakovića protiv Škota.

Isto važi za Dušana Tadića i najisturenijeg Aleksandra Mitrovića, a velika je dilema ko će biti uz srpskog dirigenta igre i kapitena Ajaksa. Da li je pravo rešenje junak iz Osla Sergej Milinković-Savić, možda Saša Lukić ili Mijat Gaćinović kao džoker?

„Svi u napad“ u režiji Mitrović, Tadića i Sergeja, kojima bi pomogli Kostić i Lazović, deluje prilično jako, i ofanzivno, i „obećava“ golove. Ko god da se nađe uz Tadića iza golgetera Fulama verujemo da će biti na visini zadatka i da ćemo se večeras svi zajedno radovati plasmanu Srbije na Evro.

Foto: chosen11.com

SVE O MEČU SRBIJA – ŠKOTSKA

Srce kaže pobeda Srbije, a istorija – čuvaj nokte za penale

Kad ako ne sad: Srbija – Škotska, čekamo Evro 20 godina

Filip Đuričić rešio problem sa virusom, spreman tek za Ruse

Vi ste rekli: Srbija – Škotska 2:1, neka tako i bude

Samo hrabro: Tadić da diriguje, Kolarov da bude stena

Mitrović: Skačem, tučem se… Spreman sam

“Pronašao sam jedan ili dva problema kod Srbije”

Škoti tražili recept za Srbiju – od “Mađara”

Čak su i Novak i Mari “uvučeni” u okršaj Srbije i Škotske

“Mitrović gori od želje, vidi se motiv kod Kolarova”

Samo da ne zaplačemo za Đuričićem…

Šok za Srbiju: Milivojević ima koronavirus!

Paunović za Nova.rs: “Orlovi” idu na Evro, ne sumnjam u njih

Kad ako ne sad, ko ako ne vi? Srbijo, juriš na Evropu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar