Foto: Starsport/Predrag Milosavljevic

Opasno se primakao meč decenije, u kojem će u četvrtak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" Srbija i Škotska odmeriti snage, a pobednik tog dvoboja izboriće odlazak na Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri Srbije slove za favorite, s tim što obe selekcije imaju manjih poteškoća u „krojenju“ tima.

Sudbina se surovo poigrala sa Filipom Đuričićem, desetkom Sasuola, koji je pozitivan na koronavirus i koji neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru Ljubišu Tumbakoviću i saigračima.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi se sada s pravom verovatno pitaju, zbog čega je Đuričić baš toliko bitan za Srbiju? A, momak iz Obrenovca je bitan i te kako!

Upravo je Filip Đuričić „isekao“ škotske „suknjice“ u Novom Sadu 2013. godine u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo.

Tog 26. marta, pre sedam godina, tadašnji ofanzivac Herenvena bio je dvostruki strelac u trijumfu Mihajlovićevih „orlova“ nad Škotskom – 2:0.

U svega pet minuta, Đuričić, koji je bio starter, u dva navrata je pogodio mrežu Davida Maršala. Tada je imao svega 21 godinu i najavljivao je visoke domete, kako u klubu, tako i u reprezentaciji.

Posle toga je „lutao“, tražio je klub po svojoj meri, bio je u Benfiki, Majncu, Sautemptonu, Anderlehtu, Sampdoriji, Beneventu.

Sada se konačno skrasio u Sasuolo, gde igra maestralno, i uz Berardija i Kaputa je lider drugoplasirane ekipe Serije A.

PROČITAJTE JOŠ: Srbija definitivno bez Đuričića u meču decenije sa Škotima

Foto: EPA-EFE/Stian Lysberg Solum NORWAY OUT

Ali, sudbina je htela da se namesti tako da bude pozitivan na koronavirus i to bez ikakvih simptoma. I kontrolni test, posle gotovo dve nedelje je pokazao prisustvo ozloglašenog virusa Covid-19 u Đuričićevom organizmu, te je bilo jasno da će fudbalska Srbija u rat morati bez heroja i čoveka koji je presudio Škotima pre sedam godina.

Bez obzira na to što nema Đuričića, koji je bio odličan u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Norvežana u Oslu, jasno je da izabranici Ljubiše Tumbakovića imaju dovoljno kvaliteta da savladaju Škote i posle 20 godina trasiraju sebi put na završni kontinentalni turnir što je nacionalno pitanje.

Jednostavno, kvalitetnija su ekipa, imaju prednost domaćeg terena, bez obzira na to što će utakmica biti odigrana bez prisustva navijača. Sve se namestilo tako da fudbalska Srbija ima „meč loptu“ na svojoj „Marakani“ sa koje može da ostvari cilj svih ciljeva i da se domogne Evropskog prvenstva iduće godine, gde bi je u grupi čekale Engleska, Češka i Hrvatska.

SVE O MEČU SRBIJA – ŠKOTSKA

Srce kaže pobeda Srbije, a istorija – čuvaj nokte za penale

Kad ako ne sad: Srbija – Škotska, čekamo Evro 20 godina

Filip Đuričić rešio problem sa virusom, spreman tek za Ruse

Vi ste rekli: Srbija – Škotska 2:1, neka tako i bude

Samo hrabro: Tadić da diriguje, Kolarov da bude stena

Mitrović: Skačem, tučem se… Spreman sam

“Pronašao sam jedan ili dva problema kod Srbije”

Škoti tražili recept za Srbiju – od “Mađara”

Čak su i Novak i Mari “uvučeni” u okršaj Srbije i Škotske

“Mitrović gori od želje, vidi se motiv kod Kolarova”

Samo da ne zaplačemo za Đuričićem…

Šok za Srbiju: Milivojević ima koronavirus!

Paunović za Nova.rs: “Orlovi” idu na Evro, ne sumnjam u njih

Kad ako ne sad, ko ako ne vi? Srbijo, juriš na Evropu!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar