Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije na korak je do plasmana na Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u 12 gradova širom Sarog kontinenta.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa koju s klupe vodi selektor Ljubiša Tumbaković već 20 godina čeka mesto na završnom turniru, i ne treba trošiti reči šta bi za imidž srpskog tima značilo da u četvrtak oko 22.30 časova izađe kao pobednik iz baraž duela sa Škotskom. Meč se igra bez prisustva publike, a direktan TV prenos može da se prati na kanalu Nova S.

Učešće na Evropskom prvenstvo Srbiji nije važno samo zbog imidža i skoka tržišne vrednosti reprezentativaca, već i zbog zarade za plasman na Evro 2020, koja će biti najveća do sada, veća čak i od zarade od odlaska na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Reprezentacija koje se domognu Evra inkasiraće najmanje 9.250.000 evra, dok je prethodni Svetski kup vredeo osam miliona dolara i 1,5 miliona dolara je uplaćeno na ime troškova.

Pravilnik Fudbalskog saveza kaže da igrači i stručni štab koji su učestvovali u pohodu na Evropsko prvenstvo dobijaju da podele, srazmerno svom učešću u plasmanu na Evro, 50 odsto zarađenog novca, što znači da će u slučaju da eliminišu Škote u četvrtak moći da računaju na bar pet miliona evra.

Svaka pobeda na Evropskom prvenstvu vredi još 1,5 miliona evra, a remi 750.000 evra.

Pobednik utakmice Srbija – Škotska igraće na Evropskom prvenstvo (11. jun – 11. jul 2021.) u grupi D sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom. Prvi meč će igrati protiv Češke u Glazgovu 14. juna, potom 18. juna na „Vembliju“ protiv Engleza i na kraju 22. juna u Glazgovu protiv Hrvatske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar