Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dvadeset godina je prošlo kao tren... Ili možda i nije? Dobro, bilo je svetlih trenutaka, ali...

Fudbalska reprezentacija Srbije je u prethodne dve decenije uspela da se plasira na tri Svetska prvenstva, ali nije stigla ni do jedne šanse da učestvuje na kontinentalnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Sada, prvi put na ovakav način, srpski tim ima priliku da obezbedi sebi mesto na smotri najboljih evropskih nacionalnih ekipa.

Srpski paradoks bi mogao da donese i veliko srpsko slavlje.

Takmičenje u Ligi nacija za prethodnu sezonu će se završiti finalom baraža koji će Srbija igrati protiv Škotske na svom terenu u Beogradu, a za taj meč se pripremala kroz – aktuelnu sezonu istog takmičenja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kako god, sve priče, kalkulacije, spekulacije padaju u vodu na današnji dan, u četvrtak 12. novembra 2020. godine.

Jedan posao imaju fudbaleri Srbije, izabranici selektora Ljubiše Tumbakovića, da pobede Škotsku i obezbede sebi mesto u istoriji domaćeg fudbala, te prekinu dvodecenijski post.

Sve staje u 90 ili 120 minuta ili i u penal-seriju. Nije bitno kako, samo neka se pobedi – nema više vremena za priču o lepoti u igri, o nekakvim finesama, idejama… Ne. Vreme je za pobedu. Neka bude najružnija, najdosadnija, ali neka bude pobeda.

Toga je svestan i selektor.

“Može se reći da mi je ovo najvažnija utakmica u karijeri. Imao sam mnogo duela sa velikim ulogom, ali u ovom momentu se nameće da je susret sa Škotskom najznačajniji koji sam ikad vodio sa klupe”, naglasio je Tumbaković.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ništa lakše nije ni u selekciji Škotske. Na velikom takmičenju nije igrala od 1998. godine i ima jednaku želju kao i Srbija.

Jasno je, Škoti će ostaviti sve što imaju na terenu. Nisu najkvalitetniji na svetu, ni najbolji, ni najveći dribleri, ali imaju veliku motivaciju da „izginu“ na terenu i da uz film „Hrabro srce“ pronađu dodatni kvalitet za veliki izazov.

„Svaka utakmica je drugačija, a ova sa Srbijom je definitivno drugačija – zbog načina na koji oni igraju i problema koje mogu da stvore kada imaju loptu. Nadam se da ćemo mi uspeti njima da stvorimo probleme s loptom i to mnogo bolje nego što smo činili rivalima u prethodne dve utakmice. Igrali smo dobru defanzivu, ali ćemo morati da budemo još bolji u tom segmentu da bismo se nosili sa kvalitetom srpskih igrača“, istakao je selektor Škotske Stiv Klark.

Utakmica startuje u 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“, uz direktan tekstualni prenos na našem portalu.

Utakmica finala baraža, Srbija – Škotska, odigraće se u četvrtak 12. novembra, a prenos uživo možete da gledate samo na kanalu Nova S u 20.45.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar