Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Srbija - Škotska, svi sa nestrpljenjem čekaju taj četvrtak i 20.45, da naši fudbaleri krenu u poslednju, odlučujuću bitku za Evropsko prvenstvo.

Uvek aktuelno pitanje – sa kojim sastavom? Kojih 11 igrača će od početka istrčati na teren stadiona „Rajko Mitić“, u kojoj formaciji?

Prenos samo na Nova S

Utakmica finala baraža, Srbija – Škotska, odigraće se u četvrtak 12. novembra, a prenos uživo možete da gledate samo na kanalu Nova S u 20.45.

Sigurno da selektor Ljubiša Tumbaković i saradnici znaju najbolje, pokazali su to i u Oslu protiv Norveške (2:1) u polufinalu baraža za Evro. Verujemo da će spremiti i taktiku, i „orlove“ za veliki trijumf i uspeh čekan dve decenije, koliko nas nije bilo na kontinentalnom šampionatu, a Nova.rs izabrala je svoj sastav za Škote.

Verovatno da i neće biti mnogo razlika u odnosu na izbor prekaljenog trenera na čelu nacionalnog tima, niti bismo da se pravimo stručniji i pametniji, ali smo u našem podcastu „Penâl“ pred meč sa Norveškom gotovo sve pogodili.

I određene opcije i iznenađenja u sastavu, poput Mihaila Ristića po levoj strani i Filipa Đuričića uz Dušana Tadića u ofanzivi, pa i krajnji rezultat, istina nismo računali produžetke, ali piše se i pamti samo – pobeda.

Zato, talije radi, među stativama bismo se opet opredelili za golmana Remsa Predraga Rajkovića. Čini se da je isto da li će braniti on ili Marko Dmitrović, ali kako je bivši član Jagodine, Crvene zvezde i Makabija mrežu Srbije čuvao i u Oslu, odlučili smo se za isti izbor.

PROČITAJTE JOŠ

I da je naša sportska redakcija na klupi reprezentacije, isto bismo izabrali formaciju sa trojicom pozadi. Poznato je da Srbija već duže vreme kuburi sa klasičnim bekovima, pa se zato formacija i pravi prema igračima sa kojima se raspolaže.

Dakle, 3-4-2-1 bio bi i izbor Nova.rs za sudbonosni okršaj sa Škotima na „Marakani“.

Trio u odbrani činili bi Nikola Milenković (desno), Stefan Mitrović (u sredini) i Aleksandar Kolarov (levo). Ukoliko iskusni kapiten i defanzivac Intera ne bude dovoljno spreman, zbog povrede mišića, njegovo mesto bi mogao da zauzme Uroš Spajić.

Štoper Krasnodara na pozajmici u Fejenordu pruža veoma dobre partije u dresu holandskog velikana i čini se da bi mogao da odgovori zadatku protiv Ostrvljana.

U veznom redu, na samoj sredini delovao bi već oproban i vrlo uigran tandem u režiji dvojice Nemanja – Maksimović i Gudelj. Ustalili su se kao centralni vezni i zato ni bismo tu mnogo komplikovali.

Foto: chosen11.com

Ako bude potpuno zdrav i spreman, Filip Kostić bi bez ikakve dileme špartao celom levom stranom. Bočni fudbaler Ajntrahta nije igrao od kraja septembra zbog povrede, tek je za vikend odigrao poslednje minute za nemačkog bundesligaša u remiju sa Štutgartom (2:2), ušavši pred kraj meča s klupe.

Zato bismo se u njegovom slučaju tek toliko ogradili, pa je Kostić svakako prva opcija, ali bi mogao tu ulogu da podeli sa Mihailom Ristićem, koji je takođe rovit.

Na drugoj strani nema ni najmanje dileme – desni bok rezervisan je za Darka Lazovića, jer nekadašnji kapiten Zvezde igra u životnoj formi za Veronu.

PROČITAJTE JOŠ

Odličan je bio i u Oslu, i u dresu reprezentacije igra kao nikad pre, pa shodno tome nema nikakvog dvoumljenja ko bi trebalo da pokriva desnu stranu protiv Škota. Upravo na toj strani je rival i najopasniji, pošto ima levog beka Liverpula i kapitena reprezentacije Endija Robertsona.

Ipak, verujemo da dva-tri premijerligaška igrača ne bi smela da budu nepremostiva prepreka za „orlove“ u odlučujućoj borbi za Evro. I da će srpski ofanzivci biti na visini zadatka, te da će tresti mrežu Ostrvljana za uspeh koji ovdašnji ljubitelji fudbala čekaju od 2000. godine.

Ako je „desetka“ rezervisana za Dušana Tadića (biće kapiten ako ne bude igrao Kolarov) i najisturenije mesto u napadu za Aleksandra Mitrovića, ostaje upražnjeno ko bi delovao uz njih.

Odlučili smo se da prvi izbor, u odsustvu fenomenalnog Filipa Đuričića, bude njegov kolega iz Kalča Saša Lukić. Bivši vezista Partizana takođe je u odličnoj formi (3 gola i 1 asistencija), imao je nekoliko sjajnih partija u dresu Torina i mogao bi da zablista kao džoker na reprezentativnoj sceni.

Imao samopouzdanje, ume da deluje i ofanzivno, ali i defanzivno na sredini terena, što bi na ovakvoj utakmici moglo da odnese prevagu. Kao rezervne opcije izdvojili bismo zlatnog „orlića“ Mijata Gaćinovića i Aleksandra Kataija, čoveka poteza, jer takođe blista u Crvenoj zvezdi ove sezone.

Nova.rs je rekla svoje po pitanju startnih 11, verujemo da će selektor Tumbaković pogoditi sa sastavom i da ćemo narednog leta gledati Srbiju na Evropskom prvenstvu, u grupi protiv Engleske, Češke i Hrvatske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare