Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Fudbaleri Danske odigrali su nerešeno sa Švajcarskom 0:0 u prijateljskom meču u subotu uveče. Iste večeri, igrači Engleske poraženi su u "blokbaster" duelu od selekcije Brazila sa 1:0.

Ova dva meča interesantna su navijačima Srbije jer je reč o dve od tri koje će protiv „orlova“ igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Treća reprezentacija je Slovenija koja će za tri dana igrati prijateljski meč sa Portugalom. Brazilcima je pobedu doneo Endrik uz pomoć sreće i Vinisijus Žuniora u 80. minutu.

Tada je Žunior pobegao odbrani i izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred golmana Engleske i Pikford je odbranio, lopta se odbila na nogu 17-godišnjem tinejdžeru koji je postao junak Brazila.

Englezi su bili oslabljeni neigranjem dvojice bitnih igrača, Harija Kejna i Bukaja Sake iz Bajern Minhena, odnosno Arsenala. I bez njih su Englezi više držali loptu u nogama i imali su više šuteva ka golu od svojih rivala, ali su na kraju momci iz „selesaa“ jedan od četiri šuta u okvir gola smestili u mrežu Džordana Pikforda na Vembliju.

Iste večeri su odigrani još neki prijateljski mečevi, gde je Austrija pobedila Slovačku sa 2:0, Belgija je remizirala sa Irskom 0:0, a Urugvaj sa ekipom Baskije 1:1.

Kasnije u toku dana svoje mečeve su zakazali i Nemačka protiv Francuske i Hrvatska protiv Tunisa.

Svoj prijateljski meč je već odigrala i naša selekcija i poražena je od Rusije pre dva dana u Moskvi sa 4:0. Na Evru će izabranici Dragana Stojkovića Piksija igrati protiv Slovenije, Engleske i Danske u grupi C. Prvenstvo počinje 16. juna u Gelzenkirhenu utakmicom protiv Engleza.

BONUS VIDEO: Gol Kabrala za pobedu Benfike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare