Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bilo je drame pred sam kraj meča 8. kola Superlige Srbije između OFK Beograda i Partizana (3:2), a odluke glavnog arbitra prokomentarisao je sudijski ekspert Rade Đurović.

Bivši sudija i već neko vreme analitičar suđenja na terenima po Srbiji pričao je o odluci sudije Milana Stefanovića da dosudi penal za OFK Beograd u 86. minutu.

Tada je levi bek crno-belih Mario Jurčević igrao rukom, Stefanović je dosudio i prema Đuroviću nije pogrešio.

PROČITAJTE JOŠ

„Naizgled slična situacija jučerašnjoj u Superligi, ali sa bitnom razlikom. Odbrambeni igrač Partizan loše procenjuje loptu i poprilično neoprezno i nonšalantno skače za njom, pa onda mora da snosi i odgovornost za poziciju svojih ruku. Iako je moguće da nema nameru, kažnjava se njegova bezobzirnost i neopreznost, zbog čega sam saglasan sa sudijskom odlukom da se dosudi jedanaesterac u korist OFK Beograd“, napisao je Đurović.

Uporedio je ovu situaciju sa onom iz meča Crvene zvezde i Napretka (2:0), kada je, prema Đuroviću, dosuđen nepravedno penal za Zvezdu.

OFK Beograd je pretvorio penal u korist, pogodio je Aleksandar Paločević, dok je Filip Stojiljković u 96. minutu doneo pobedu domaćinu.

BONUS VIDEO Veljko Birmančević posle poraza od Danske u Kopenhagenu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare