Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

U fudbalu se nikako ne stišavaju strasti.

Andrej Kančeljskis, bivši reprezentativac SSSR, podigao je veliku prašinu nakon što je za „Meč TV“ ispričao da je Rusija namestila sve utakmice na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje se da uskoro počne istraga, a još jednom je iskoristio priliku da udari na Stanislava Čerčesova sa kojim je u sukobu godinama unazad.

„Nemam ništa protiv Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali (protiv Hrvatske u četvrtfinalu prim. aut.) smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Južna Koreja i Japan 2002. godine, koji su ‘ubili’ Italijane sudijskim odlukama“, poručio je Kančeljskis.

Zatim se osvrnuo na utakmice i ono što je on video sumnjivo na njima.

„Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španije, koji su igrali neobjašnjivo loše. Bila je to vrlo čudna utakmica i verujte, prava istina o njoj tek će se saznati“, kazao je Kančeljskis i potom dodao da postoje stvari koje govore da je sve bilo dogovoreno: „Jeste li se ikad zapitali zašto je selektor Španije idući dan dobio otkaz? Mislite li da je kralj Španije dolazio bez veze? Verujte mi, bio je to poseban dogovor. Španci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao fudbal, valjda razumem šta to znači“.

Rusija je bila bolja od Španije u osmini finala nakon boljeg izvođenja jedanaestreraca, a tokom 120 minuta fudbala je bilo 1.1. Đulen Lopetegi je dobio otkaz pre Mundijala jer je već potpisao za Real Madrid, pa je meč vodio Fernando Jero, ali se ni on nije dugo zadržao.

Zatim su ga iz ruskog medija upitali direktno da li misli da Inijesti ili Ramosu neko, pa bio i kralj, može da naredi da nameste utakmicu. Nije imao nikakvu dilemu.

„Gledajte, ako to od vas traži kralj, kako biste vi postupili? Zbog toga nisu pokazali nikakvu inicijativu. Verujte mi, uskoro će se puno toga saznati“, rekao je i tako najavio velike stvari.

BONUS VIDEO Ludnica u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar