Foto: EPA-EFE/Andrej Cukic

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović obeležili su vikend za nama na klupskom nivou, sa po tri gola u dresu Fulama odnosno Fjorentine, i to dve nedelje pred najveći izazov za reprezentaciju Srbije, ali su ostali "orlovi" prilično zakazali.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajna forma golgetera i te kako raduje selektora Dragana Stojkovića Piksija, pred gostovanje Portugalu 14. novembra za plasman na Mundijal u Kataru 2022. godine, ali brine učinak ostalih, jer ili nisu imali konkretan učinak, ili su sporadično beležili asistencije.

Vikend je, kao i prethodni, opet bio rezervisan da zablistaju Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, ali ovaj put više nego ikad.

Prvo je stariji špic obeležio 15. kolo Čempionšipa i pobedu Fulama nad VBA od 3:0 ukrasio het-trikom, a isti učinak ponovio je mlađi reprezentativni kolega dan kasnije.

Vlahović je ispisao istoriju Fjorentine takođe het-trikom, kojim je doneo pobedu protiv Specije istim rezultatom, u 11. kolu Serije A.

Mitrogol je dodatno poboljšao učinak i postigao ukupno 18 prvenstvenih golova, dok je Vlahović oborio klupski rekord sa 25 pogodaka u jednoj kalendarskoj godini. Srpski golgeter pretekao je tim učinkom legendarnog Gabrijela Batistutu i Luku Tonija.

VIDEO Treći gol i het-trik Aleksandra Mitrović za Fulam

Zanimljivo da su obojica napadača prvi gol postigla iz penala. Od ostalih srpskih igrača u Fjorentini, Nikola Milenković je odigrao ceo meč, Matija Nastasić i Aleksa Terzić ostali su na klupi, a napadači samo neka sjajnu formu prenesu i kada Srbiji bude bilo najpotrebnije u Lisabonu, dok bi ostali trebalo da se trgnu.

Sergej Milinković-Savić odigrao je ceo meč za Lacio u remiju na gostovanju Atalanti 2:2, u 11. kolu Serije A.

Verona je priredila iznenađenje i pred svojim navijačima slomila Juventus rezultatom 2:1, i to uz asistenciju Darka Lazovića dvostrukom strelcu Simeoneu za drugi pogodak. Bivši fudbaler Crvene zvezde igrao je do 67. minuta, Ivan Ilić zbog povrede nije bio u protokolu pobedničkog tima.

Saša Lukić je odigrao celu utakmicu u ubedljivom trijumfu svog Torina nad Sampdorijom od 3:0, a Vanja Milinković-Savić sačuvao je mrežu „bikova“. Sasuolo je izgubio kod kuće od Empolija, a u domaćem timu nije bilo Filipa Đuričića zbog povrede.

Darko Lazović protiv Juventusa; Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Na startu 10. kola Bundeslige, fudbaleri Hofenhajma su na svom terenu savladali Hertu (2:0), što je sa klupe ispratio Mijat Gaćinović.

Ajntraht se nalazi u rezultatskoj krizi, nije slavio ni na trećem uzastopnom meču, posle dva vezana poraza odigrao je nerešeno 1:1 sa Lajpcigom u 10. kolu Bundeslige. Zasluge za osvojen bod idu i na račun Filipa Kostića, jer je srpski reprezentativac asistirao Tuti u nadoknadi za konačan rezultat.

Veljko Birmančević vodi žestoku borbu za titulu u Švedskoj, njegov Malme je savladao Sirius u gostima 3:2 i popeo se na vrh tabele sa 51 bodom, jednim više od Đurgardena i tri ispred Elfsborga. Srpski ofanzivac nije imao konkretan učinak za 90 minuta.

U francuskoj Ligi 1, Mihailo Ristić odigrao je ceo meč u pobedi Monpeljea nad Nantom sa 2:0, a Bordo je sa 3:2 savladao Rems, pa je Predrag Rajković tri puta kapitulirao.

Strahinja Pavlović ostao je na klupi Monaka koji je neočekivano poražen od Bresta sa 2:0, a Brest do 12. kola nije znao za trijumf.

Dušan Tadić protiv Heraklesa; Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Ajaks se posle deklasiranja PSV-a u derbiju okliznuo na gostovanju Heraklesu (0:0), „kopljanicima“ nije pomogao ni Dušan Tadić.

Luka Jović nije igrao za Real ni kada je Karim Benzema bio na poštedi, a Madriđani su u gostima dobili Elče 2:1. Meč 12. kola La Lige preskočio je i Marko Dmitrović, golman Sevilje, za koju je u trijumfu nad Osasunom (2:0) od 70. minuta igrao Nemanja Gudelj.

Uroš Račić igrao je za Valensiju do 53. minuta u pobedi „slepih miševa“ protiv Viljareala takođe sa 2:0. Konačno je slavio i Hetafe, Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović (odigrali po 90 minuta) radovali su se prvoj ovosezonskoj pobedi u prvenstvu, pao je Espanjol 2:1.

Veliku pobedu u Premijer ligi ostvario je Luka Milivojević, njegov Kristal Palas nokautirao je Mančester siti u gostima 2:0, u čemu srpski vezista nije učestvovao već je ostao na klupi.

Mančester junajted je deklasirao Totenhem takođe u gostima (3:0), isto u 10. kolu Premijer lige, Solskjer je preživeo na klupi „crvenih đavola“ i uručio otkaz kolegi Nunu Espiritu Santu, a Nemanja Matić je na terenu bio od 76. minuta i upisao asistenciju u pobedničkom taboru.

BONUS VIDEO Dva gola Mitrović za 20 minuta u pobedi Fulama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram