Foto: EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Poznati polufinalisti Lige Evrope.

Revanš utakmice četvrtfinala Lige Evrope doneli su četiri najbolje ekipe, a u borbi za finale nadmetaće se Juventus i Sevilja, odnosno Bajer Leverkuzen i Roma.

PROČITAJTE JOŠ...

Najiščekivaniji duel četvrtfinala bio je okršaj Mančester junajteda i Sevilje, i činilo se da nas, nakon spektakla u Engleskoj i 2:2, i u Andaluziji očekuje sjajan okršaj.

No, da do njega ne dođe potrudio se Hari Megvajer. Samo osam minuta bilo je potrebno kapitenu Junajteda da po ko zna koji put kiksira i dopusti Jusufu En Neziriju da pogodi za 1:0. Potom je Sevilji poništen gol u 41. minutu zbog minimalnog ofsajda, da bi Loik Bade u 47. doneo 2:0 svom timu nakon centaršuta Ivana Rakitića i udarca ramenom.

Konačnih 3:0 postavio je u 81. minutu En Neziri nakon amaterske greške Davida de Hee, pošto je golman Junajteda na oko 20 metara od svog gola očajno zahvatio jednu loptu, ona stigla do igrača Sevilje koji je lako plasirao u praznu mrežu.

Andalužani će igrati protiv Juventusa, koji je odigrao 1:1 protiv Sportinga u Lisabonu i ukupnim rezultatom 2:1 prošao dalje.

Dušan Vlahović je na terenu proveo 71 minut, bez gola, dok je FIlip Kostić na teren ušao u 78. minutu meča.

Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

U nemačkom derbiju Bajer iz Leverkuzena je slavio protiv Uniona u Belgiji 4:1, nakon 1:1 iz prve utakmice, pa je na veoma ubedljiv način obezbedio mesto među četiri najbolja, a poslednji polufinalista stigao je iz Rima.

„Vučica“ je dočekala Fejenord sa ciljem da nadoknadi 1:0 iz Holandije, i poveli su golom Leonarda Spinacole u 60. minutu igre. Ipak, u 80. minutu meča „hladan tuš“ za domaće, Igor Paišao je glavom zahvatio loptu nakon visokog skoka i pogodio za 1:1, te je ostalo malo vremena za eventualni produžetka, a do njega su došli domaći igrači nakon lepog prijema i okreta Paula Dibale koji je sjajno pogodio nebranjeni deo mreže za 2:1.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Po početku produžetka Fejenord je pokušao da dođe do novog izjednačenja, ali mu to nije pošlo za rukom, da bi u 101. minutu Dibala uposlio Tamija Abrahama, on centrirao ka Stefanu En Šaraviju, a Italijan na veoma lep način zatresao mrežu gostiju.

Konačnih 4:1 postavio je Lorenco Pelegrini nakon što je udarac Abrahama kratko odbijen u 109. minutu utakmice.

Liga Evrope, četvrtfinale – revanš mečevi

Na kraju, ukupno 4:2 i plasman u narednu rundu, gde Romu očekuje nemački predstavnik.

Roma – Fajenord 4:1 posle produžetaka (2:1, 2:0, 0:0) – prvi meč 0:1, ukupno 4:2

(Spinacola 60, Dibala 89, El Šaravi 101, Pelegrini 109 – Paišao 80)

Sevilja – Mančester Junajted 3:0 (1:0) – prvi meč 2:2, ukupno 5:2

(En Neziri 8, 81, Bade 47)

Sporting Lisabon – Juventus 1:1 (1:1) – prvi meč 0:1, ukupno 1:2

(Edvards 20 pen – Rabio 9)

Union Sen Žiloa – Bajer Leverkuzen 1:4 (0:2) – prvi meč 1:1, ukupno 2:5

(Terho 64 – Dijabi 2, Baker 37, Frimpong 60, Hložek 79)

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar