Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Meksiko i Venecuela upisali su pobede na startu Kopa Amerike u okviru grupe B.

Meksiko je ostvario pobedu od 1:0 protiv Jamajke, ali je susret obeležila povreda kapitena Edisona Alvareza, koji je zadobio povredu potkolenice, što bi moglo značiti kraj turnira za njega. Jamajka je pružala je jak otpor i čak postigla gol koji je poništen zbog ofsajda.

Meksiko je ubrzao igru nakon poništenog gola Jamajke, a Luis Čaves, Santjago Himenez i Herardo Arteaga su zadavali mnogo problema golmanu Jamajke Džamaliju Vejtu, koji je na kraju imao sjajnih osam odbrana.

PROČITAJTE JOŠ

Arteaga je postigao odlučujući gol u 69. minutu za trijumfalan start.

Venecuela je nakon trilera ostvarila pobedu nad Ekvadorom sa 2:1, i to posle preokreta i sa 10 igrača na terenu, jer je njihov kapiten Ener Valensija isključen u 22. minutu. Ekvador je poveo neposredno pre poluvremena golom Žeremija Sarmijenta.

Venecuela je izjednačila u 64. minutu preko Žondera Kadiza koji je postigao gol iz prekida. Eduard Belo je obezbedio pobedu Venecueli u 74. minutu, iskoristivši skok nakon što je Rondonov udarac odbranio golman Ekvadora Aleksandar Domingez.

U narednom kolu, Meksiko i Venecuela će se suočiti jedni protiv drugih, dok će Jamajka igrati protiv Ekvadora. Oba meča će biti ključna za dalji tok takmičenja u grupi B.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar