EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Ljudi, dokle više???

Derbi Mostara između Veleža i Zrinjskog prekinut je u dva navrata zbog nereda na tribina, haosa sa navijačima, a videli smo i skandalozne transparente.

Jedan od nakontroverznijih transparenata ikada u balkanskim okvirima, našao se na ogradi gde su bili navijači Veleža, a sadržao je simbole nacista (kukasti krst), ustaša (U), a takođe je tu bila i Davidova zvezda. Time su nacisti i ustaše izjednačeni sa njihovim žrtvama tokom Drugog svetskog rata, a na sve to, pristalice Veleža su ih sve zajedno ilustrovale slikom muškog polnog organa.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve ovo dolazi u jeku rata u Izraelu, gde je na hiljade nevinih žrtava izgubilo živote, a pristalice Veleža želele su ovom porukom da svoje suparnike, navijače Zrinjskog, prikažu kao nacistički i ustaški nastrojene, koje sada podržavaju Izrael u ratu protiv Hamasa. Na kraju na tribinama bila raširena i palestinska zastava.

Takođe, navijači Zrinjskog su se potukli sa policijom, a na teren su ubacivali baklje i kamenje.

Inače, derbi Mostara podeljen je nacionalnoj osnovi, za Velež pretežno navijaju Bošnjaci, dok Zrinjski podržavaju Mostarci koji su Hrvati, pa otud i ovakva navijačka netrpeljivost.

Velež je na kraju na domaćem terenu slavio sa 3:0 golovima Haskića i Guliašvilija (dva pogotka), pa se tako na tabeli primakao Zrinjskom na samo bod zaostatka uz meč više.

Zrinjski je treći na tabeli sa 26 bodova, dok su ispred njega Sarajevo sa 27 i Borac iz Banjaluke sa 33.

Velež je ineče bio bez pobede nad Zrinjskim pune četiri godine pre ovog duela, dok je ovaj meč dočekao sa pet poraza u nizu od gradskog rivala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar