Foto: Vyacheslav Prokofyev / TASS / Profimedia

Mnogo se prašine diglo oko toga ko će pevati himne Srbije i Rusije pred fudbalski meč koji je zakazan za 21. mart u Moskvi.

I dok se malo govori sada o fudbalu, a mnogo više o onom delu koji uključuje zabavu nekako i ne čudi što je jedna pevačica privukla ogromnu pažnju.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Polina Georgina, čuvena ruska pevačica i jedna od miljenika Vladimira Putina, odbila je da peva himnu pred fudbalski meč.

„Polina Gagarina neće moći da peva rusku himnu na utakmici između Rusije i Srbije zbog ranije planiranog korporativnog događaja. Umetnica je pre nekoliko meseci dobila nastup u moskovskom restoranu u noći 21. marta. Kako je rekao direktor Gagarine, pevačica nije mogla da kombinuje dva nastupa u jednom danu. Klijenti korporativnog događaja pretili su sankcijama po ugovoru. Polina je morala da odbije da nastupi na stadionu Dinama pred 25 hiljada gledalaca“, preneli su „Čempionat“ i „Maš.“

Srpsku himnu će izvesti Aleksandra Prijović čije je stihove selektor Dragan Stojković Piksi citirao i na konferenciji za medije. Georgina je navodno prvo prihvatila, ali je onda odbila jer nije mogla da iskombinuje dva nastupa.

Georgina iza sebe ima dva braka i dvoje dece, a od 2021. godine je slobodna.

Predstavljala je Rusiju na Evroviziji 2015. godine i završila kao drugoplasirana sa 303 boda.

Bila je tokom 2021. godine među 10 najplaćenijih Rusa na Instagramu i Jutjubu jer je inkasirala 6,9 miliona dolara za godinu dana. Bila je deo Putinovog tima tokom predsedničkih izbora pre četiri godine, ali je bila i u timu kandidata za gradonačelnika Moskve.

Javno je podržala invaziju Rusije na Ukrajinu, ima sankcije zbog toga u Ukrajini, Estoniji i Letoniji, pa čak i Kanade kao osoba „koja širi ruske dezinformacije i propagandu“.

BONUS VIDEO Piksi dobro raspoložen pred meč godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare