Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pošto su u finalu na stadionu Lagator u Loznici slavili sa 2:1 golovima Mirka Ivanića u 36. i Uroša Spajića u 66. minutu, dok je gol za Vojvodinu postigao Aleksa Vukanović u osmom minutu sudijske nadoknade.

Od samog početka Zvezda je krenula silovito, iako je Vojvodina bila ta koja je prva pripretila, i to preko Alekse Vukanovića čiji šut sa par metara je uspeo da zaustavi Omri Glazer.

U 8. minutu Osman Bukari je nakon pasa Mirka Ivanića i propuštene lopte Marka Stamenića šutirao preko gola iz dobre pozicije, potom je samo minut kasnije Ivanić izbio sam pred Lazara Carevića, ali je realizacija bila veoma slaba, da bi se na to par sekundi nakon Ivanića nadovezao i Piter Olanjinka, koji je došao do lopte nakon presečenog pasa Šerifa Endiajea, ali je izblokiran.

PROČITAJTE JOŠ...

Nastavila je Zvezda da ređa velike šanse, pa je u 12. minutu Stamenićev šut sa ivice kaznenog prostora bio preslab, da bi nepunih 60 sekundi kasnije Bukari protutnjao po desnom boku, ušao u kazneni prostor, šutirao, ali nije uspeo da pogodi gol. Upao je u oči sebičluk brzonogog reprezentativca Gane, pošto je imao nekoliko saigrača same pred praznim golom.

Usledio je pad u Zvezdinoj igri što je Vojvodina iskoristila da preuzme inicijativu, napadali su Novosađani, a nešto malo po isteku pola sata igre mladi Mihailo Ivanović je izašao sam pred Glazera, loptu uspeo da provuče pored njega ali ne i da je usmeri ka mreži, pa je propala najbolja prilika za tim sa stadiona „Karađorđe“.

Kazna je usledila samo par trenutaka kasnije – Srđan Mijailović je centrirao, Šerif Endiaje loptu vratio do Ivanića a on sa peterca loptu sproveo u mrežu za 1:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Već u narednom napadu Zvezde ponovo se zatresla mreža Vojvodine, kada je posle pasa Ivanića za Milana Rodića i centaršuta Zvezdinog beka Endiaje uspeo da loptu prosledi u gol, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, a poslednju šansu u prvom poluvremenu propustio je Kejleb Seri, čiji šut sa distance je prohujao pored gola nemoćnog Glazera, koji je samo ispratio let lopte.

Početkom drugog poluvremena, umesto fudbala viđen je veliki skandal, kada su navijači Zvezde sa tribina pogodili u glavu Lazara Carevića, zbog čega je usledio prekid od nekoliko minuta.

Meč je nastavljen posle nekoliko minuta, ali ne zadugo – prilikom jednog duela u skoku Uroš Spajić je doživeo sudar sa golmanom Vojvodine Carevićem, pa je na kratko ostao bez svesti.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

No, nedugo potom Spajić se vratio, i uprkos pravom nokautu koji je doživeo samo par minuta ranije glavom loptu prosledio u mrežu u 66. minutu meča.

Malo pre toga moglo je da bude već 2:0 kada je Bukari pogodio posle odbitka nakon šuta Hvanga, ali je i ovaj gol poništen zbog ofsajda Endiajea.

U samoj završnici Endiaje je uspeo da ponovo zatrese mrežu, ali je i taj pogodak poništen, ponovo zbog ofsajda.

Kada je Aleksa Vukanović pogodio za 2:1 u osmom minutu nadoknade činilo se da bi meč mogao da uđe u dramu, ali od toga nije bilo ništa – Zvezda je četvrti put uzastopno osvojila duplu krunu, a 28. put u istoriji stigla do trofeja pobednika Kupa Srbije, dok je od osamostaljenja Srbije sedmi put osvojila ovaj trofej, po čemu se izjednačila sa Partizanom.

Crvena zvezda – Vojvodina 2:1 (1:0)

(Ivanić 37, Spajić 66 – Vukanović 90+8)

Stadion: Lagator (Loznica); Sudija: Milan Ilić

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić – Hvang (od 90+5 Mimović), Stamenić (od 74. Katai) – Bukari (od 74. Kanga), Ivanić (od 90+5 Šljivić), Olanjinka – Endiaje (od 90+5 Knežević)

Vojvodina: Carević – Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević – Petrović, Savićević (od 65. Radulović) – Ivanović, Zukić (od 88. Nikolić), Seri – Vukanović

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare