Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nije se dobro proveo u Crvenoj zvezdi izraelski trener Barak Bahar. Došao je na leto, a već otišao tokom prethodne zime pošto je izgubio naslov jesenjeg prvaka Superlige Srbije od Partizana.

Nema Zvezda na puno čemu da zahvali Baharu, osim što je u klub doveo golmana Omrija Glazera, koji je ove sezone postao jedan od najboljih fudbalera tima.

Glazer je u Zvezdu došao iz Hapoela Ber Ševe za 1,2 miliona evra, dok je ranije branio boje Makabija Haife, Hapoel Ranane i Sekcije Nes Zione.

PROČITAJTE JOŠ

Čuvar mreže crveno-belih redovan je član fudbalske reprezentacije Izraela i nakon debija (2. septembar 2017. godina) na golu selekcije bio je 13 puta.

Došao je na mala vrata Glazer, malo se znalo o njemu, ali bilo je jasno odmah da se dobro snalazi u pas igri.

Foto: REUTERS/Molly Darlington

Mora se pomenuti i da je Glazer imao nešto slabiji deo prve sezone u Superligi Srbije i da je on delom kriv za Baharov „potop“. Protiv Čukaričkog (poraz 2:1) odigrao je loše, kao i protiv Voždovcu na gostovanju (3:2 poraz).

Za razliku od Milana Borjana, dugogodišnjeg golmana crveno-belih, Glazer je tip golmana koji igra nogom. Želi da akcija počne iz zadnje linije i ispucavanjem se služi samo kad mora.

Takav fudbal je forsirao i Bahar, ali ne dugo, pošto je umesto njega nakon poraza od Partizana (2:1) na klupu došao Vladan Milojević.

To nije promenilo stvari na golu Zvezde i Glazer je nastavio da blista. U Superligi je ove sezone primio samo 24 gola na 29 utakmica, dok je mrežu sačuvao 13 puta.

Čak 2,1 odbranu po meču ima Izraelac i bez njega teško da bi se odbrana crveno-belih hvalila uspesima.

Foto: Starsport / Srdjan Stevanovic

Posebno je bio sjajan u Ligi šampiona, a zabeležio je čak 31 odbranu. Ako zaboravimo grešku protiv Mančester sitija na „Etihadu“ može se reće da je sve ostalo bilo dobro.

Momenat kada je ponovo upalio motore bio je u Nišu, kada je protiv Radničkog (25. kolo) maestralno reagovao nakon udarca Semira Smajlagića.

Nastavio je tako i protiv IMT-a, ali i Radnika. „Traktoristima“ je zaustavio već viđen gol Vladimira Radočaja, dok je u Surdulici odbranio udarac sa pet metara Hajdarevića.

Baš je to i trebalo Zvezdi pred najvažniji deo sezone i dva vezana večita derbija protiv Partizana.

U Superligi je primio dva gola (Zvezda – Partizan 3:2), dok je u polufinalu Kupa Srbije sačuvao mrežu (Zvezda – Partizan 2:0).

Glazer predstavlja sigurnost u odbrani Zvezde koja je pod vođstvo Milojevića sve bolja.

Imaće priliku da osvoji duplu krunu sa crveno-belima koji će već za tri dana (28. april) igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu.

BONUS VIDEO Zvezdaši slave pobedu u 173. večitom derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare