Foto: Starsport

Golman Crvene zvezde Omri Glazer ne deli mišljenje svog zemljaka Bibarsa Natha posle 173. večitog derbija.

Zvezda je na svom stadionu pobedila Partizan sa 3:2 u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije i time praktično dovela sebe do praga sedmog uzastopnog naslova prvaka države.

PROČITAJTE JOŠ:

Golove za Zvezdu su sa penala u 16. i 99. minutu davali Gelor Kanga i Aleksandar Katai, dok je između mrežu pogodio i Šerif Endiaje u 89. minutu.

Tako su večiti rivali posle tri derbija ostali na po jednoj pobedi i jednom remiju.

„Bila je stvarno luda utakmica. Oni su dobro startovali, imali su neke šanse i poveli su 1:0. Onda smo mi ušli u meč kako treba, stvarali smo dobre šanse i došli do 1:1. Kao i u prošlom derbiju smo stvarali šanse, a oni su dali neverovatan gol. Imali smo karakter, vratili smo se i to je veoma bitno za budućnost. Uspeli smo da u takvom momentu nastavimo sa našom igrom, što će biti ključno u borbi za titulu. Već u sredu nas očekuje novi derbi. S obe noge smo na zemlji i hoćemo da nastavimo sa pobedama“, rekao je Glazer posle utakmice.

Njegova ekipa je nešto sporije ušla u meč, pa je i pre gola koji je dao Samed Baždar u 11. minutu, Partizan pretio, a Glazer dobro branio.

„Mislim da ne postoji razlog, bar ne konkretno, ovaj derbi nosi mnogo emocija, Partizan je znao da mora da dobije, otvorio je meč na dobar način, ali smo posle primljenog gola i mi bolje pristupili utakmici, stvarali šanse i na kraju smo pobedili“, kaže Izraelac.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Natho se posle meča pobunio zbog suđenja, jasno upirući prstom u Pavla Ilića kao razlog što je Zvezda pobedila i čitav sistem koji je favorizuje.

„Ne volim da pričam o protivničkim igračima, a ni o sudijama, video sam te stvari i za mene nije bio faul kod drugog gola, a penal je penal. Tako da, znate, ponekad možete da krivite sudije, ali što se mene tiče, nije bio faul kod drugog gola, a penal je bio, ne znam šta da kažem drugo“, jasan je Glazer.

Ne misli da je izgovor to što je pored njegovog gola bilo dima od dimne bombe ili baklje pre sjajnog šuta Ksandera Severine i evrogola u 57. minutu.

„Nije to izgovor, baklji ima mnogo, derbi je emotivan i nismo morali da primimo te golove. Baklje nisu izgovor, ne mogu da utiču, mi smo morali da ostanemo tad na 1:1, dali su zapanjujuć gol, mi smo pokazali karakter i pobedili smo“, naveo je Glazer, koji ne misli da je titula rešena stvar.

„Ne, ima još šest utakmica i 18 bodova u igri. Hoćemo da nastavimo da pokazujemo kvalitet, da guramo jako i naporno radimo, hoćemo da pobedimo u svakom meču“, zaključio je Glazer.

BONUS VIDEO: Bibars Natho besan na sudiju posle 173. večitog derbija, krivi ga za poraz Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare