Atalanta vs Shakhtar Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Fudbaleri Atalante pobedili su Šahtjor iz Donjecka u meču drugog kola Lige šampiona na stadionu Feltins arena u Gelzenkirhenu sa 3:0.

Atalanta je od početka do kraja pokazala kvalitet i potvrdila da nije slučajno sa Arsenalom odigrala nerešeno 0:0.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane Šahtjor je, pre svega pozadi, delovao potpuno indisponirano, reagovao je sporo i to su sve pedantno kažnjavali Lazar Samardžić i ekipa.

Srpski reprezentativac na kraju nije dao gol, ali je organizovao akcije i uz Davidea Zapakostu čije se ime takođe nije našlo na listi strelaca bio među najboljima. Za golove su se pobrinuli Berat Đimšiti, Ademola Lukman i Raul Belanova, pa Atalanta posle dva kola ima četiri boda, a Šahtjor jedan.

Prvo poluvreme Atalanta je bila dominantna protiv svog protivnika skoro potpuno, izuzev u prvih deset minuta.

Tu je Šahtjor pokušavao još da bude agresivan, ali čim je Atalanta uzela loptu u svoje noge, a Lazar Samardžić sa Davideom Zapakostom počeo da diriguje u veznom redu, Italijani su počeli da ređaju šanse.

Atalanta vs Shakhtar Foto:Joris Verwijst / imago sportfotodienst / Profimedia

U prvih 45 minuta su imali čak 14 šuteva na gol Šahtjora, čija odbrana nije delovala doraslo ovom nivou fudbala u Ligi šampiona.

Do sredine prvog dela igre se uglavnom igralo rezervisano i oprezno na obe strane, a onda je tim Đanpjera Gasperinija stisnuo „gas“.

Lazar Samardžić je izveo slobodan udarac, Ademola Lukman je poslao centaršut sa levog krila, Ederson je propustio loptu koja je stigla blizu druge stative gde je bio spreman Berat Đimšiti.

Lagano je pogodio za 1:0 i to je bio tek uvod u apsolutnu dominaciju Atalante. Samardžić je u 25. minutu driblao na desnoj strani, šutirao je i bio izblokiran tek toliko da mu lopta završi uz stativu sa spoljne strane gola.

Atalanta vs Shakhtar Foto:Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Lukman je u 35. minutu pogodio prečku posle centaršuta Šarla De Ketelerea koji je takođe bio raspoložen za igru.

Atalanta je na 2:0 povisila u smiraj prvog poluvremena, u 44. minutu kada je Samardžić sjajno fintirao da će da šutira, poslao je pas nebranjenom Seadu Kolašincu na levom krilu, odakle je lopte otišla pred peterac gde je Lukman završio napad i duplirao prednost.

Tim iz Bergama je do poluvremena imao 14 šuteva i bilo je jasno da će Šahtjor morati da uradi nešto da to promeni.

Atalanta vs Shakhtar FotoTanjug/AP Photo/Martin Meissner

Tek što je počelo drugo poluvreme Jukim Konoplja je šutirao opasno pored gola u 47. minutu, a minut kasnije semafor je već pokazivao 3:0.

Zapakosta je poslao savršen centaršut ka drugoj stativi gde je natrčao Raul Belanova i glavom zatresao mrežu.

Od tog trenutka Atalanta je imala još nekoliko šansi, a Samardžić je ostao raspoložen.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Zapakosta je u 52. minutu pogodio stativu, a Lazaru je posle niza driblinga Riznik odbranio jak udarac sa 20 i nešto metara u 61. minutu.

Od tog trenutka su uglavnom rezervisti pokušavali da postignu pogotke, pa je Nikolo Zaniolo imao jedan solidan šut, dok je Šahtjor prekasno počeo da „grize“ nešto ozbiljnije da postigne pogodak i nije to ni uradio.

Zato je ukrajinski tim ostao na nuli i posle drugog kola u Ligi šampiona, pa će prvu pobedu tražiti protiv Arsenala na Emirejtsu 22. oktobra od 21 sat.

Dan kasnije će Atalanta od 18.45 probati da pokaže i Seltiku koliko je kvalitetna i upiše drugu pobedu u elitnom takmičenju.

Šahtjor - Atalanta 0:3; Đirona - Fejenord 2:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar