Foto: Starsport

Evroliga objasnila je u kratkom saopštenju detalj sa meča, dan nakon što je Crvena zvezda poražena od Žalgirisa u 26. kolu elitnog takmičenja.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Bilo je nekoliko spornih sudijskih odluka koje su razljutile navijače domaćeg kluba u Beogradskoj areni, pre svih jedna pred kraj kada se činilo da je Kinan Evans gazio liniju centra.

PROČITAJTE JOŠ:

U tom slučaju bi lopta pripala Zvezdi koja bi imala šansu da preokrene rezultat pošto je Žalgiris vodio sa 91:89.

„Na 21,1 sekundi do kraja, Dovidas Gedraitis dodaje loptu iz prednjeg dela terena Kinanu Evansu. Kinan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimšj, koji je fauliran. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije prešao centar tokom svog poseda s loptom, stoga nije dosuđeno kršenje prelaska polovine terena. Odeljenje za suđenje Evrolige pregledalo je više kamera sa različitih uglova dostupnih na utakmici i nije pronašlo jasne i konačne vizuelne dokaze da je Kinan Evans prešao centar, stoga je utvrđeno da je sudija ispravno postupio“, piše u saopštenju Evrolige.

Meč je na kraju završen sa 93:91 u korist litvanskog kluba, a navijači su pobesneli na sudije i bacali su razne predmete na parket.

Zvezda je posle ovog poraza ostala na deset pobeda i 16 poraza zbog čega su veoma male šanse da će do kraja regularnog dela sezone izboriti makar mesto u plej-inu.

BONUS VIDEO: Svi poeni Crvene zvezde protiv Žalgirisa iz Kaunasa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar