Foto: AP Photo/Mary Altaffer

Završen je najzanimljiviji period u NBA ligi i sada imamo jasniju sliku borbe za šampionski prsten. Bilo je ludo poslednjeg dana trejd perioda, a u jednom od njih učestvovao je i Srbin, Vasilije Micić.

Razmenjeno je 27 igrača u 14 trejdova, ali neka zvučnija imena koja su se pominjala u glasinama kao što su Dežonte Marej, Bogdan Bogdanović ili Brus Braun nisu promenili klubove.

Klubovi sada mogu da potpišu samo slobodne igrače, a njihovo tržište je od završetka trejd perioda postalo mnogo bogatije nekim poznatim imenima.

PROČITAJTE JOŠ

Svakako Srbe je najviše zanimalo to što je Vasilije Micić dres Oklahome zamenio dresom Šarlot Hornetsa.

Uz Trea Mena i Davisa Bertansa u zamenu za Gordona Hejvorda, Srbin je otišao u franšizu čiji je vlasnik do nedavno bio Majkl Džordan.

Oklahoma je tako praktično za igrače koji su jedva, ili nisu, bili u rotaciji dobili iskusnog Hejvorda koji može da im pruži upravo to – iskustvo, koje im je nedostajalo.

Vasilije Micić
Foto: Joshua Gateley / Getty images / Profimedia

Hejvordov zenit karijere je ostao daleko iza njega, ali ove sezone je u dresu Šarlota prosečno imao 14,5 poena po meču.

Oklahoma se bori za prvo mesto Zapadne konferencije i čini se da će im ovaj potez mnogo pomoći u toj misiji.

Micić ide korak unazad, ne svojom voljom, jer je Oklahoma jedan od najboljih timova na Zapadu, a Šarlot jedan od najgorih na Istoku sa samo deset pobeda i 41 porazom.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Jokić i Denver imali su samo jednu želju, a to je bio Delon Rajt iz Vašingtona. Ipak, Nagetsi su samo mirno gledali kako se haos i trejd ludnica odvija, te su ostali bez „učinka“ tog 8. februara.

„Ako Denver misli ozbiljno da trejduje za Rajta, to znači da stručni štab nije potpuno uveren da će Redži Džekson biti njihov bek sa klupe u plej-ofu. Možda Nagetsi vide Rajta kao solidniju ili konzistentniju opciju za plej-of od Džeksona, koji je ofanzivnije fokusiran“, rekao je nekoliko dana pre isteka roka za trejdove, Harison Vind, novinar „DNVR posta“.

Ništa nisu radili ni Minesota, kao ni Los Anđeles Klipersi, te je jedino Oklahoma kao favorit za titulu povukao bitan potez.

Pojačao se i Dalas u kom su shvatili da im treba pomoć u reketu pa su doveli Pi-Džej Vašingtona (25) iz Šarlota i Danijela Geforda (25) iz Vašingtona.

Foto: AP Photo/John Bazemore

Obojica mogu da pomognu, posebno u skoku u kojem Mavsi imaju problema, a i jedan i drugi su relativno mladi pa mogu da budu od koristi timu još nekoliko godina.

Najveći pobednik svakako je tim trenera Toma Tibodoa, Njujork Niksi. Uprava tima iz „Velike Jabuke“ već neko vreme vuče dobre poteze, a poslednjeg dana su odlično popunili tim.

Bili su im potrebni šuteri, a dvojac iz Detroita Bojan Bogdanović i Alek Burks predstavljaju upravo to.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bogdanović može da pomogne kao starter dok se ne vrati povređeni Džulijus Rendl, a onda će da se preseli na klupu gde Njujork još ima Burksa, Džoša Harta, Prešusa Ačijuvu i Majlsa Mekbrajda.

Niksi su sada drugi favoriti da osvoje Istočnu konferenciju prema kladionicama, a najbolje od svega jeste to što Njujork nije dao bukvalno nijedan značajan deo ekipe.

Otišli su Kventin Grajms, Evan Furnije, Rajan Arčidijakono i Malakaj Flin, uz nekoliko pikova. Jedino je Grajms imao minute u rotaciji Tibodoa, te je ovo zaista veliki korak unapred Niksa.


Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Milvokija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar