Emotivno veče za navijače Partizana imalo je nekoliko situacija koje će se dugo prepričavati, ali je ona sa Mariom Hezonjom posebna.

Hrvatski košarkaš je doživeo da mu 20.068 navijača aplaudira i da ga pozdravi kao jednog od svog kada je sa Realom stigao na megdan Partizanu (104:90) u 32. kolu Evrolige.

Navijači Partizana su ga pozdravili srdačno, a on je uzvratio aplauzom.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatski reprezentativac je još pre 11 godina rekao čuvene reči. Našao se u idelnoj petorci Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina u Litvaniji kada je Hrvatska stigla do bronze, a onda je ovo poručio o Partizanu.

„Partizan? To mi je najdraži tim od svih ovde, više mi je draži od Cibone. Ta atmosfera, navijači, luda je kuća! A oni su najpoznatiji na Balkanu po svom radu. Bio bi to dobar potez, zašto da ne? Baš me briga šta će ko misliti ili žaliti, ovdašnji košarkaši su nas odavno otpisali i imaju ružne komentare o nama“, rekao je tom prilikom Hezonja.

Navijači Partizana mu to nikada nisu zaboravili, bio je pošteđen zviždanja, dobio je aplauz kao retko koji košarkaš rivala kroz istoriju, a onda je izveo još jedan potez koji ih je oduševio.

Jedan od navijača je provocirao sudije, koje su prekinule meč i tražile da se čovek ukloni. Hezonja je tada povukao navijača i tražio da ostane u igri. Ipak, sudije su ostale čvrsto sa tim stavom.

Onda je nakon susreta usledio još jedan sjajan potez, oglasio se na Tviteru i poručio kratko „Hvala“.

BONUS VIDEO Erupcija i ovacije za igrače na kraju prvog poluvtemena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare