Foto: Starsport

Crno-beli nezaustavljivo grabe ka Top 8.

Ti si savršenstvo bez mane. Tim stihovima bi se najbolje mogao opisati Partizan posle pobede nad Realom od 104:90. Crno-beli su uz meč protiv Olimpijakosa odigrali najbolju utakmicu u sezoni i širom otvorili vrata plasmana u Top 8.

Matematički, crno-beli još uvek mogu da se okliznu, ali je situacija na terenu takva da bi bilo čudo da se nakon ovakvih izdanja Parizanovo evropsko putešestvije završi posle ligaškog dela.

PROČITAJTE JOŠ

Sve komplikovane matematičke računice koje su bile u igri posle samo sedam dana svele su se na najprostiju moguću. Partizan do Top 8 vodi jedna pobeda u preostala dva meče protiv Monaka na strani i davno prežaljenog Panatinaikosa u Beogradu, a čak i dva poraza bi mogla da odvedu crno-bele do plej-ofa ukoliko Baskonija ili Žalgiris samo jednom izgube u poslednja dva kola.

Žalgiris do kraja dočekuje Makabi i gostuje Bajernu, dok Baskonija dočekuje Asvel i gostuje Olimpijakosu.

Ipak, ono što je najvažnije jeste to da se Partizan pita o svemu i malo ko će gledati rezultate drugih mečeva u toj varijanti.

Ono što bi crno-bele moglo da zanima jeste borba za što viši plasman. Posle ovog kola je i defintivno jasno da crno-beli ne mogu do četvrtog mesta koje garantuje prednost domaćeg terena u plej-ofu pa je sada cilj da se dohvati peto esto koje garantuje plej-of seriju protiv Monaka koji je ipak lakši rival u toj varijanti nego jedna od tri najjače ekipe u Evropi Olimpijakos, Real Madrid i Barselona.

Pored dve pobede Partizana (Monako na strani i Panatinaikos kod kuće), potrebno je da Makabi izgubi obe utakmice do kraja (Žalgiris na strani i Real Madrid kod kuće), odnosno da Fenerbahče poklekne makar jednom. Da li protiv Efesa iduće nedelje, ili protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Mnogo toga će biti jasnije već za sedam dana kada se odigra preposlednje kolo i kada bude bilo poznato da li je Partizan i dalje u igri.

Ono što je sigurno je da crno-belima makar jedna pobeda garantuje minimum šesto mesto koje bi ga prema trenutnom stanju stvari najverovatnije odvelo na Barselonu, ali kako Katalonci imaju bolji međusbni skor od ljutog rivala iz Madrida, ni okršaj sa Realom u tom slučaju nije nemoguć.

Foto: Starsport

Ono što smo ipak svi naučili iz dosadašnjeg toka sezone i karijere Željka Obradovića jeste to da se isključivo gleda samo prvi sledeći rival i svoje dvorište, a ako se prilika za iskorak otvori ovaj tim Partizana će je oberučke prihvatiti.

Navijačima samo ostaje da uživaju u sjajnoj vožnji i spreme grla i dlanove za nove evropske spektakle.


33. kolo

četvrtak, 6. april

Žalgiris – Makabi Tel Aviv

Crvena zvezda – Olimpijakos

Fenerbahče – Anadolu Efes

Valensija – Virtus

Real Madrid – Bajern Minhen

Baskonija – Asvel

petak, 7. april

Panatinaikos – Alba

Olimpija – Barselona

Monako – Partizan

34. kolo

13. april, četvrtak

Alba – Asvel

Crvena zvezda – Fenerbahče

Olimpijakos – Baskonija

Makabi Tel Aviv – Real Madrid

Virtus – Olimpija

14. april, petak

Anadolu Efes – Monako

Bajern Minhen – Žalgiris

Partizan – Panatinaikos

Barselona – Valensija

BONUS VIDEO Anđušić vodio navijanje posle pobede protiv Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar