Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Mogao bi da se promeni format, ali ne i broj timova

Čelnici Evrolige ozbiljno razmatraju promenu formata za sledeću sezonu, iako još uvek nije saopšteno ni koji timovi će učestvovati.

Kako navodi nemački novinar Robert Hojsel, na kog se pozivaju i ostali specijalizovani košarkaški portali širom Evrope, trebalo bi da dođe do uvođenja plej-in turnira već od naredne sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon regularnog dela i dalje će osam timova igrati u doigravanju, odnosno četvrtfinalu. Međutim, prvih šest će proći direktno u četvrtfinale, dok bi 7, 8, 9. i 10. na tabeli igrali mini-turnir koji bi odlučio još dva učesnika Top 8 faze.

Ovaj sistem već je implementiran u NBA ligi, a mnogi treneri su stali iza ove ideje i u Evropi.

Ipak, ne postoje još zvanične informacije da li će se nešto ovako desiti već sledeće sezone, jer nije prvi put da se širom Evrope priča o ovoj ideji.

Evroliga još uvek nije saopštila ni spisak učesnika za narednu sezonu, a pošto je Partizan osvojio ABA ligu, sada Crvena zvezda strepi kada je reč o specijalnoj pozivnici. Gran Kanarija je kao osvajač Evrokupa odustala od Evrolige, ali su se pojavile priče da bi Turk Telekom mogao da zaigra u elitnom takmičenju.

Spisak učesnika, ali i format takmičenja trebalo bi da bude poznat nakon sastanka 29. juna.

BONUS VIDEO Zvižduci za igrače Partizana, aplauz za Željka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar