Partizan – Virtus Foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Košarkaši Partizana poraženi su od Virtusa iz Bolonje u Beogradskoj areni rezultatom 69:70 u okviru 5. kola Evrolige.

Rezultat po četvrtinama bio je 20:15, 17:17, 24:25, 8:13.

Utakmica je bila veoma napeta od početka do kraja, mada je Partizan mnogo duže bio u prednosti, a u dva navrata je bilo i devet razlike. Završnica je bila zaista dramatična, Vil Klajburn je iz prodora doneo prednost Virtusu, Ife Lundberg nije bio uspešan na drugoj strani, ali je Frenk Nilikina ukrao loptu na izvođenju, ali onda promašio ceo koš sa trojke.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u timu Partizana bio je Tajrik Džons sa 20 poena i šest skokova (indeks 32), Ife Lundberg je dodao 14 poena, dok je Vanja Marinković stao na 10. Takođe, treba napomenuti da je Karlik Džons doživeo povredu u poslednjoj deonici, izašao je u bolovima sa parketa i više se nije vraćao. Detalji još uvek nisu poznati.

Najefikasniji u ekipi Virtusa bio je Klajburn sa 27 poena, Ajzea Kordinije je upisao 12 uz 10 skokova, dok je Metju Morgan stao na 10 poena.

Partizan je sada na skoru 2-3 u Evroligi, dok je Virtusu ovo prva pobeda, nakon četiri poraza.

U narednom kolu Partizan će dočekati Monako u Areni, dok Virtus igra u Bolonji protiv Bajerna.

Meč je otvoren serijom Sterlinga Brauna od 5:0, ubrzo se nadovezao i Vanja Marinković sa četiri brza poena, pa je na semaforu bilo 13:5, kasnije i 16:7. Virtus se sa nekoliko trojki brzo vratio u igru, dok je Tajrik već u prvoj četvrtini najavio dominaciju, koja se na kraju ispostavila kao nedovoljna.

Na kraju prve deonice bilo je 20:15, a Partizan ni na startu druge nije uspeo da se odlepi, iako je Marko Belineli bio van ritma. Šengelija je doneo izjednačenje svom timu (27:27), ali je Partizan uglavnom preko Lundberga obezbedio prednost na poluvremenu – 37:32.

Partizan – Virtus Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Marinković je pogodio dve trojke na startu drugog poluvremena, Tajrik i Lundberg su pomogli, pa je Partizan imao 52:43. Klajburn je održao svoj tim u životu, ali je Tajrik dva puta moćno zakucao i „raspalio“ navijače. Klajburn je opet imao odgovor, nadovezali su se i Kordinijie i Šengelija poenima sa penala, pa je Virtus imao samo -4 na kraju treće deonice – 61:57.

Četvrta deonica bila je poprilično nekvalitetna i veoma neefikasna, ali se Virtus bolje snašao u završnici. Partizan nije imao pomoć Karlika Džonsa, koji je povredio nogu, a Virtus je baš posle njegove porvede poveo i to penalima Kordinijea – 65:66. Braun i Nilikina su promašivali na drugoj strani, ali je Kordinije prokockao dva napada Virtusa.

Partizan – Virtus Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Lundberg je potom ubacio trojku za +2, ali je Klajburn nakon ofanzinvog skoka i asistencije Morgana poravnao rezultat. Lundberg je iznudio faul u prodoru, a sa penala je bio polovičan, dok je Klajburn u prodoru bio sjajan i praktično postigao koš za pobedu.

Željko Obradović je nacrtao napad za pobedu, ali Lundberg u prodoru nije uspeo da poentira, a nije dobio ni faul. Virtus je posle tajm-auta izgubio loptu na izvođenju, ali je Nilikina nakon „krađe“ bacio „air ball“ i vreme je isteklo.

PARTIZAN - VIRTUS 69:70

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare