Barcelona vs Milano Foto:EPA-EFE/Alejandro Garcia

U danu za nama dogodilo se nekoliko promena kada je reč o evroligaškim klubovima i košarkašima.

Litvanski košarkaš Rokas Jokubaitis nije više član Barselone, saopštio je španski klub.

Dve strane su se dogovorile da prekinu ugovor koji je važio do juna 2025. godine, pa je 23-godišnji Litvanac sad slobodan u izboru nove sredine.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokubaitis je u Barselonu došao 2021. godine iz Žalgirisa, a sa klubom iz Katalonije je bio prvaka Španije 2023. i osvajač Kupa Kralja 2022.

Mediji su prethodnih dana pisali da su za usluge Jokubaitisa zainteresovani njegov bivši klub Žalgiris i Makabi, ali košarkaš se trenutno nalazi u SAD gde igra Letnju NBA ligu za Njujork Nikse i nada se ugovoru.

Francuski košarkaš Fabijen Kozer napustio je Real Madrid, s kojim nije uspeo da odbrani titulu evropskog šampiona prošle sezone.

Kako je saopšteno, dve strane su se dogovorile da prekinu saradnju posle sedam uspešnih godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Kozer (37) je u dresu Reala osvojio dve Evrolige, četiri titule prvaka Španije i dva Kupa Kralja. Odigrao je čak 486 utakmica za Real u svim takmičenjima.

Španski i italijanski mediji tvrde da je Francuz u završnim pregovorima sa čelnicima milanske Olimpije oko jednogodišnjeg ugovora.

Što se tiče Pariza, koji će naredne sezone debitovati u Evroligi, on je doveo dva pojačanja, pošto su u francuski klub stigli Dolton Homs iz Baskonije, te Kevarijus Hejs, koji je prethodne godine nosio dres Žalgirisa.

Homs pokriva krilnu poziciju, dok je Hejs veliko pojačanje u reketu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar