Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Briljantna partija srpskog tenisera.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs
.

Pratite Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Novak Đoković je briljantnom partijom savladao Aleksa De Minora sa 6:2, 6:1, 6:2 i dominantno se plasirao u četvrtfinale.

Srpskog tenisera očekuje duel sa Andrejom Rubljovom koji je posle drame u pet setova izbacio Holgera Runea.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što dodatno raduje jest činjenica da se Đoković mnogo bolje kretao i nije pokazivao znakove bola zbog povrede zadnje lože.

Samo na početku prvog seta je izgledalo da bi ovo mogao da bude neizvestan meč. Kao da je i atmosfer sa tribina nagoveštavala da će ovo biti najlakši meč na turniru za Đokovića, jer je delovalo da ni navijači ne veruju u neko iznenađenje.

Tako su od najavljene paklene atmosfere ostao samo poneki aplauz i zižduk.

Obojica tenisera su lako osvojila svoje prve servis gemove, a ankon što je Đoković poveo sa 2:1, usledila je i prva drama. Stigao je Đoković do izjednačenja i izvršio pritisak na servis rivala, koji je uspeo nekako da se izvuče, ali je to praktično bilo sve.

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Nakon što je uzeo još jedan lagan gem na svoj servi, Đoković je napravio i prvi brejk i to sa nulom, a aonda ga u istom maniru i potvrdio. Poptuno se raspao Australijanac u tim trenucima, pa je Novak novim oduzetim servisom poveo sa 1:0 u setovima.

Ispostavilo se samo da je to bio početak niza koji je nestavljen i u drugom setu. Đoković je napravio dva vezana brejka i ošao do 5:0 i serije od devet uzastopno osvojenih gemova.

Australijanac je samo na kratko odložio završetak drugog seta, koji je ipak brzo bio gotov.

PROČITAJTE JOŠ

Ako je i postojala dilema, ovakav set Đokovića je ubio svaku nadu rivalu da može da mu parira, pa je u sličnom ritmu nastavljen i u trećem setu. Odmah je napravio dva brejka i poveeo sa 4:0, i potom rutinski priveo meč kraju.

Sada sledi okršakj sa Rubljovim protiv koga vodi sa 2:1 u setovima.

Đoković - De Minor 6:2, 6:1, 5:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare