Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Rus svestan šta ga očekuje.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Andrej Rubljov je protiv Holgera Runea slavio nakon pravog trilera sa 3:2 i to nakon što je u super tajbrejku nadoknadio minus od pet poena.

PROČITAJTE JOŠ...

Kada je po završetku meča upitan da prokomentariše svoje šanse za prolaz protiv Đokovića, nije krio da je svestan da ga očekuje gotovo nemoguć zadatak, uprkos povredi koja već neko vreme muči Novaka:

„Novak je dobio prvi set, velika je verovatnoća da će biti on. Razgovarajmo o izazovu koji te čeka. Da li je nepobediv? Da li posebno obraćaš pažnju na povredu?“, pitali su Rubljova, a on je imao odgovor:

„Ne znam. Znam da ga je veoma teško pobediti, pogotovo na grend slem turnirima. Ima najbolje iskustvo sa ovakvim mečevima, i jedan je od najboljih u istoriji. Jedina šansa da ga dobijem jeste ako budem igrao svoj najbolji tenis, borio se za svaku loptu, i to je to. To mi je jedina šansa“, otkrio je Rubljov.

Đoković je u međuvremenu stigao do 2:0 protiv de Minora, pa je sve jasnije da će Rus protiv najboljeg igrača u istoriji Australijan opena tražiti prolaz u narednu fazu.

BONUS VIDEO Novak pobedio – šta sad