Foto: AP Photo/Aaron Favila

Još uvek se muči srpski teniser.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Novak Đoković uspeo je da se uprkos problemima sa povredom plasira u osminu finala nakon maksimalne pobede nad Gregorom Dimitrovom rezultatom 7:6, 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Otkrio je srpski teniser nakon meča koji momenat je odlučio pobednika na ovom duelu.

„Mislim da je taj tajbrejk bio bitan kao i svaki drugim gem, ali je bio najvažniji u meču. Da dođem do prednosti u setovima je velika razlika, počeo sam meč dobro, osećao sam se dobro, bilo je uspona i padova sa nogom, pronašao sam način da pobedim, skoro tri sata borbe, da sam izgubio taj set ko zna koliko bi trajalo, imali smo nekoliko mečeva u pet setova“, počeo je Novak nakon meča.

Vidno se mučio sa povredom zadnje lože, na levoj nozi, i zbog toga je morao da bude veoma oprezan tokom čitavog meča.

Foto: AP Photo/Dita Alangkara

„Određeni pokreti izazivaju bol. Molim se da se ne dogodi, ali se događa u svakom meču. Moram da zovem fizioterapeuta, pijem lekove. To pomaže, nije idealno, ali pronalazim način. Na kraju, ovo je profesionalni sport, morate da nađete način. Nisam hteo da se povučem sa turnira, Hteo sam da da vidim kako ću se osećati na terenu. Prvi meč je bio dobar, a onda sam u sledeća dva imao problema. Ipak, uspeo sam da preživim to“, rekao je Novak i dodao:

„Imao sam uspona i padova fizički zbog problema sa nogom. Bilo je momenata kada sam se osećao zaista dobro, i trenutaka kada nije bilo sjajno. Morao sam da se nosim sa tim, ali i sa Grigorom koji je igrao sjajno. Ova tri seta su trajala tri sata. Ne mogu da zamislim koliko bi meč trajao da sam izgubio jedan od tih setova. Imao sam sreće da nađem prave udarce u bitnim momentima. U trećem setu me je terao da trčim, da zaradim poene, čitao mi je servis, velika borba se vodila“, završio je Novak za „Eurosport“.

Đoković će u narednom, 4. kolu, igrati protiv Australijanca Aleksa de Minora.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare