"Praktična žena" danas donosi dva neodoljiva dezerta sa jabukama, koji će vas u svakom zalogaju podsetiti na tople trenutke iz detinjstva.
-1 kg jabuka
-200 g šećera
-150 g putera
-50 g kukuruznog brašna
-30 g prezli
-šaka svežeg bosiljka
-2 kašike cimeta
-1 prašak za pecivo
-1 kašičica soli
Oljuštite jabuke i nasecite ih na krupnije kockice. U šerpu stavite jabuke, šećer, so, cimet i listiće bosiljka i kuvajte oko 20-30 minuta. Kada su se jabuke skuvale sklonite sa vatre pa dodajte otopljen puter, kukuruzno brašno i prezle i sve lepo izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Izlite smesu u podmazan kalup i pecite oko 50 minuta na 180 stepeni. Pečen kolač ohladite pre posluživanja i ukrasite bosiljkom.
-1-1,5 kg jabuka
-4 jaja
-150 g šećera
-1 vanil šećer
-120 ml mleka
-40 g putera
-120 g brašna
-1 prašak za pecivo
-50-100 g listića badema
Jabuke doro oprati, a zatim ih nasecite na tanke listiće/komadiće zajedno sa korom. Umutite jaja sa šećerom i vanilom, pa dodajte ostale sastojke i mutite dok se sve ne sjedini.
U užem kalupu za hleb koji ste obložili pek papirom ređajte red jabuka, pa preko prelijte testom i sve tako dok imate sastojke, s tim da kolač završite testom i na kraju pospite obilno listićima badema. Kolač pecite na 120 stepeni oko 50-60 minuta.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar